Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πότε θα στηθεί μια Νυρεμβέργη για τη γενοκτονική Τουρκία;

Οι νεκροί ζητούν τη δικαίωσή τους...

Να θυμίσουμε ξανά: Οι Αρμένιοι και οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν ποτέ τους δολοφόνους των ομοφύλων τους. Οι Τούρκοι αφάνισαν το 1915 πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους. Οι Αρμένιοι απαιτούν από τη βαρβαρική Τουρκία ν' απολογηθεί και να αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει ξοδεύσει μυθικά ποσά για να διαγράψει το στίγμα που τη βαραίνει. Από την άλλη, οι Ισραηλινοί δεν λησμόνησαν ποτέ το ολοκαύτωμα έξι και πλέον εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί.
Και οι μεν Αρμένιοι εκτέλεσαν τους Τούρκους δολοφόνους και πρωτεργάτες της γενοκτονίας των αδελφών τους. Οι δε Ισραηλινοί κυνήγησαν στα πέρατα του κόσμου κάθε Ναζί εγκληματία, τον δίκασαν και τον απαγχόνισαν. Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν, Αρμένιοι και Ισραηλινοί να πράξουν για να αποδώσουν δικαιοσύνη και να τιμήσουν τα θύματα των γενοκτόνων και εγκληματιών. Ήταν, όμως, και μια πράξη εθνικής τιμής και αξιοπρέπειας.
Φαίνεται πως όλοι οι λαοί έχουν υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, τιμής, αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους νεκρούς των, πλην ημών των Κυπρίων. Πώς διαφορετικά να χαρακτηρισθεί η πρωτοφανής απάθεια και η ανεκδιήγητη παθητικότητα, η απύθμενη αδιαφορία, η αφόρητη μιζέρια και η εμπεδωμένη ασέβεια, που επιδεικνύεται έναντι ηρώων και νεκρών; Πώς να εκληφθεί η εξωφρενική έκκληση, χθες, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, να βγάλουν όλοι το σκασμό και να μη μιλούν, να μη γράφουν και να μην αναφέρονται στα εγκλήματα της Τουρκίας; Ο Κυβ. Εκπρόσωπος έβαλε ως ασπίδα της έκκλησής του, τους συγγενείς των αγνοουμένων. Να μην παραπλανά και να μη νομίζει ότι απευθύνεται σε λοβοτομημένους πολίτες. Η έγνοια της Κυβέρνησης είναι να μην ενοχληθεί, δηλ. να μην εξαγριωθεί η βαρβαρική Τουρκία και εξ αυτού να επηρεαστεί το δήθεν καλό κλίμα των συνομιλιών. Η Κυβέρνηση, λέγει, κάνει ό,τι χρειάζεται να κάνει για τους αγνοουμένους και τον τόπο.
Πρόκειται για χονδροειδή εμπαιγμό της νοημοσύνης των πολιτών. Θυμόμαστε πως μετά την ομολογία Ολγκάτς, ότι εκτέλεσε δέκα Ελληνοκύπριους εθνοφρουρούς και την κατακραυγή που είχε σημειωθεί, η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προέβαινε στις ενδεδειγμένες ενέργειες σε διεθνή βήματα. Ας μας πει, λοιπόν, τι έκανε; Δεν έκανε τίποτε! Όπως δεν έκαναν σχεδόν τίποτε καμία κυβέρνηση και κανένας Πρόεδρος προηγουμένως. Πάντα προτασσόταν το κωμικό και βλακώδες επιχείρημα ότι έχουμε συνομιλίες, δεν πρέπει να διαταραχθεί το ανύπαρκτο καλό κλίμα, δεν πρέπει να είμαστε οι… κακοί αλλά πάντα τα καλόπαιδα, δηλ. οι καρπαζοεισπράκτορες των Τούρκων και των ξένων. Όταν τέλειωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η πρώτη δουλειά των συμμάχων και κάθε χώρας ξεχωριστά ήταν να οργανώσουν δίκες και εκτελέσεις όσων αποδεδειγμένα ενήργησαν κατά της πατρίδας τους. Στη Νυρεμβέργη στήθηκε το γνωστό διεθνές δικαστήριο, που δίκασε και καταδίκασε Ναζί εγκληματίες για εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας.
Η Τουρκία, διά της εισβολής στην Κύπρο, διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων και κατά της ανθρωπότητας. Από το 1976, με τη γνωστή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέχρι τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, την ομολογία Ντενκτάς, του Ολγκάτς, τους πέντε του Τζιάος και τώρα με τη φρικώδη σφαγή 320 Ε/κυπρίων στο Πέντε Μίλι, στοιχειοθετείται ένας ογκωδέστατος φάκελος τουρκικών εγκλημάτων. Γιατί μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν απαίτησε να στηθεί ένα διεθνές δικαστήριο να δικάσει την Τουρκία; Η σημερινή κυβέρνηση εξισώνει το έγκλημα της χούντας με τα εγκλήματα της γενοκτονικής Τουρκίας και καλλιεργεί κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης με δολοφόνους…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Τίς κυβερνήσεις Κύπρου καί Ελλάδος,ποιός τίς βγάζει;Οί Ελληνες.Αρα οί Ελληνες γενικώς δέν τιμούν τούς νεκρούς τους.Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα τα λες .εγω ειμαι ελληνας απο την πλευρα του πατερα και αρμενιος απο την μανα.σας πληροφορω οτι πιο περηφανος αισθανομαι για την σταση των αρμενιων ,που οχι μονο δεν συγχωρουν τους σφαγιαδες τουρκους αλλα ζητουν και πισω τα εδαφη που χασανε εστω και αν δεν υπαρχει ουτε ιχνος σημερα απο αρμενιο,παρα σαν ελληνας.οι ελληνες το μονο που κανουν ειναι να εχουν μακακες πολιτικους προθυμους να ξεπουλησουν τα παντα για μια φαπα που θα τους δωσει ο νεος αγας που λεγεται αμερικανος.αυτο ισως εξηγει και γιατι 400 χρονια ημασταν σκλαβοι.οι προδοτες παντα περισσευαν και αν δεν ηταν ο Κολοκοτρωνης με την ψυχαρα του ακομη θα γλυφαμε τουρκικους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποια παράλογα κι ανάποδα« Αν» από κάποιον ανόητο μέσο Έλληνα.
    Τι θα γινόταν αν…
    αν, λέω αν αντί για την γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων στην Μικρά Ασία από του τούρκους είχαμε την γενοκτονία των Εβραίων από τους τούρκους…
    Αν η Ελλάδα καταπατούσε κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος όπως η Τουρκία…
    Αν η Τουρκία είχε λάβει μέρος στον Β.Π.Π. στο πλευρό των συμμάχων και είχε χιλιάδες επί χιλιάδων νεκρών στα συμμαχικά πεδία των μαχών και ένα εκατομμύριο νεκρούς από την πείνα και τεράστιες καταστροφές…
    Αν οι τούρκοι πολεμούσαν στο πλευρό των συμμάχων με αποτελέσματα τόσο απίστευτα και απροσδόκητα καλά που ο Τσόρτσιλ αναγκαζόταν να πει « Οι ήρωες πολεμούν σαν τούρκοι»
    Αν κάποιος Έλληνας είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον πάπα της Ρώμης…
    Αν το εξπρές του μεσονυκτίου (με όλες του προεκτάσεις)διαδραματιζόταν στην Ελλάδα αντί της Τουρκίας …
    Αν οι μεγάλες δυνάμεις και οι οργανισμοί έδειχναν την ίδια ευαισθησία και με την Τουρκία για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων..
    Αν οι μεγάλες δυνάμεις φερνόταν στην Τουρκία για την εισβολή της στην Κύπρο (οι λόγοι διαφέρουν αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)όπως και στο Ιράκ για την εισβολή του στο Κουβέιτ…
    Αν η Ελλάδα είχε εκτελέσει τόσο φρικαλέα και απάνθρωπα έναν αντίστοιχο τούρκο Τάσο Ισαάκ και έναν Σολωμό Σολομού (Αμφιβάλω αν θα υπήρχαν οι ανάλογοι)…
    Αν η Ελλάδα είχε αρνηθεί στις Η.Π.Α. την διέλευση των στρατευμάτων της μέσα από τα εδάφη της στον πόλεμο με το Ιράκ όπως έκανε η Τουρκία….
    Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε βρίσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τα όσα έκαναν στην Παλαιστίνη…
    Αν η Ελλάδα παραβίαζε καθημερινά τον εναέριο χώρο της Τουρκίας ..
    Αν η Ελλάδα παρενοχλούσε τα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη της Τουρκίας...
    Αν η Ελληνική πολεμική αεροπορία πέταγε πάνω από τουρκικά εδάφη με αεροπλάνα φορτωμένα με βόμβες…
    Αν η Ελληνική πολεμική αεροπορία έκανε πρόβες βομβαρδισμού πάνω από τουρκικά εδάφη …
    Αν η Ελλάδα αμφισβητούσε τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας…
    Αν η Ελλάδα μετέφερε συστηματικά χριστιανούς λαθρομετανάστες στην Τουρκία επί καθημερινής βάσης και επί πολλά χρόνια…
    Αν για όλα τα παραπάνω η Ελλάδα έμενε ατιμώρητη παρ’ όλα αυτά εξευτελίζοντας τον κάθε διεθνή οργανισμό ΟΗΕ ΕΕ κτλ. …..
    Αν το διεθνές δικαστήριο της Χάγης εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τους υπεύθυνους της εθνοκάθαρσης και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως το 1955, τις δολοφονίες τις κακοποιήσεις και τους βιασμούς των Ελληνοκυπρίων αμάχων το 1974 όπως με ζηλευτό ζήλο έκαναν για τον Μιλόσεβιτς και για τον Κάραζιτς …
    Αν η Τουρκία είχε προσφέρει τα πάντα στην σύγχρονη και πολιτισμένη ανθρωπότητα μέσα από τον αρχαίο πολιτισμό της (τι βλακείες λέω)…
    Αν η Τουρκία των 80.000.000 κατοίκων είχε το ένα δέκατο των παγκοσμίως αναγνωρισμένων επιστημόνων, καλλιτεχνών, φιλοσόφων και ποιητών που έχει η Ελλάδα των 10.000.000…..

    Και άλλα χίλια αν και αν…..
    Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και την μέγιστη υποκρισία των μεγάλων δυνάμεων και ποιος ξέρει ποιών άλλων δυνάμεων. Παραδέχονται (οι ξένες δυνάμεις) ότι αν δεν υπήρχε η αρχαία Ελλάδα δεν θα υπήρχε ο σημερινός τους πολιτισμός . Παραδέχονται (οι ξένες δυνάμεις) ότι αν δεν υπήρχε το Βυζάντιο δεν θα υπήρχε η Ευρωπαϊκή αναγέννηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα σου ενα ενα πραγμα που ξερω σιγουρα χωρις αν.οτι οι ελληνες ειναι δειλοι και μονο οταν τους στριμωξει καποιος στην γωνια δαγκωνουν(και παλι οχι ολοι αλλα καποιοι που μετα θα τους πουνε ,ισως ,ηρωες)και η ανταμοιβη τους θα ειναι συνηθως φυλακη (και οπως ελεγε ενας γνωστος κυναιδος οταν λεμε ισοβια ενοουμε ισοβια)γιατι οι θρασυδειλοι μονο ετσι μπορουν να αντιδρασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]