Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Συνελήφθησαν αστυνομικοί που έκλεβαν... τουρίστες!!!

Η κρατική εγκληματικότητα ευδοκιμεί...

Άγνωστος είναι ο αριθμός τουριστών που επισκέφθηκαν τα Σκόπια και έπεσαν θύματα συμμορίας αστυνομικών, η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε πριν από δύο ημέρες.
Συγκεκριμένα, είκοσι δύο (22) αστυνομικοί που εργάζονταν στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης ως ύποπτοι για δωροδοκία. Η ομάδα των αστυνομικών βρισκόταν υπό παρακολούθηση τους τελευταίους 8 μήνες(!), μετά από σχετικές καταγγελίες που είχαν γίνει από κάποια θύματά τους. Με μία μυστική επιχείρηση, με το κωδικό όνομα «Μπούμερανγκ» και η οποία εκτελούσαν υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων (μυστική υπηρεσία πληροφοριών), ολοκληρώθηκε η σύλληψη όλων των μελών της συμμορίας, ανακοινώθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα Σκόπια.
Η συμμορία των αστυνομικών ήταν χωρισμένη σε δύο ομάδες, με 16 και 6 μέλη αντίστοιχα.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας βεβαίωσε πως υπήρξαν δωροδοκίες και στις δύο ομάδες των αστυνομικών, από άνδρες της μυστικής αστυνομίας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η παράνομη δραστηριότητά τους.
Συνήθως η συμμορία «στόχευε» σε ξένους τουρίστες τους οποίους και προσέγγιζαν και τους ζητούσαν να τους δωροδοκήσουν για να περάσουν γρήγορα από τον τελωνειακό έλεγχο. Επίσης, οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν σχεδόν κάθε βράδυ προκειμένου να μοιράσουν τα χρήματα που αποσπούσαν από τα θύματά τους.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης των Σκοπίων Gordana Jankulovska δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως «η σύλληψη αυτής της συμμορίας στέλνει ένα σαφές μήνυμα για την πάταξη της εγκληματικότητας στα Σκόπια».
Επίσης, η όλη ιστορία στέλνει ένα ακόμη μήνυμα σε όλους εκείνους που σκέφτονται να κάνουν τουρισμό στα Σκόπια: Επιλέξτε έναν διαφορετικό, πολύ καλύτερο και ασφαλέστερο προορισμό!!!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εύχομαι να δω κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Εκτός κι αν στην Ελλάδα, δεν "τα παίρνουν" οι αστυνομικοί. Λες?

    Όσο για τη συμβουλή σας προς τους Έλληνες, μάλλον είναι αδόκιμη, τουλάχιστον για όσους δεν έχουν τελωνειακές δοσοληψίες για εμπορικούς σκοπούς. Με την εμπειρία μου έχοντας περάσει τα συγκεκριμένα σύνορα περισσότερες από 100 φορές, τα τελευταία 8 χρόνια, γνωρίζω ότι ο τελωνειακός έλεγχος είναι υποτυπώδης και διαρκεί από 0 (μηδέν) δευτερόλεπτα στις περισσότερες περιπτώσεις έως και 1-2 λεπτά στη χειρότερη.
    Αν όμως κάνεις το "λάθος" να περάσεις με επαγγελματικό αυτοκίνητο (ας είναι και βανάκι 1200 κυβικών) και μεταφέρεις πράγματα )ας είναι και "πάγια" αντικείμενα του αυτοκινήτου, όπως εργαλεία, μπλέκεις σε μια "χαρτούρα" παράλογη. Εκεί μπορεί να μπεις στον πειρασμό να "λιπάνεις" το σύστημα για να ξεμπερδέψεις μια ώρα αρχύτερα.
    Τουρίστες ή απλοί επισκέπτες και διερχόμενοι με ΙΧ αυτοκίνητο, εξαιρετικά σπάνια θα αντιμετωπίσουν ανάλογο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]