Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λύση στο όνομα βλέπει ο Νίμιτς

Ζητάει περισσότερη "ευελιξία"

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, σε δηλώσεις του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι αν η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ επιδείξουν «ευελιξία», το ζήτημα του ονόματος μπορεί να επιλυθεί ως το τέλος του χρόνου.
«Αν και οι δύο πλευρές καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες αναφορικά με αυτό το ζήτημα, τότε μπορεί να υπάρξει επίλυση ως το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Μ. Νίμιτς, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα της ονομασίας «περίπλοκο».
«Θα ζητήσω από τους διαπραγματευτές των δύο χωρών να καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες και να εργαστούν επίπονα. Στα Σκόπια θα ακούσω με προσοχή τις θέσεις της ηγεσίας της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη διαπραγματευτική διαδικασία», πρόσθεσε ο Μ. Νίμιτς. Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ θα βρίσκεται στα Σκόπια τη Δευτέρα και την Τρίτη, και ακολούθως θα μεταβεί στην Αθήνα για συνομιλίες με τις ηγεσίες των δύο χωρών.
Προφανώς, ο κύριος Νίμιτς δεν έχει αντιληφθεί πως η "ευελιξία" εκ μέρους της Ελλάδας έχει ήδη υπάρξει και μάλιστα πλέον του δέοντος, σε μία προσπάθεια "κατανόησης" των προβλημάτων των Σκοπίων. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) η "ευελιξία" της κυρίας Μπακογιάννη ξεπέρασε τα όρια που έχει θέσει ο Ελληνικός λαός, αλλά και το συμβούλιο αρχηγών (στο οποίο παρίστατο ο πατέρας της) και έχει παραχωρήσει ή ακόμη και εκχωρήσει πάρα πολλά από τα Ελληνικά κεκτημένα.
Προφανώς, ο κύριος Νίμιτς δεν έχει αντιληφθεί τις συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους των Σκοπίων, εις βάρος του Ελληνισμού και της ιστορίας του. Αλλά, μάλλον είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει την κλοπή της ιστορίας ενός λαού, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν προέρχεται από λαό με ελάχιστη ιστορία (δεν αναφέρω για αξίες, επειδή αυτές είναι σχεδόν ανύπαρκτες για τον κύριο Νίμιτς ο οποίος πιάστηκε στα "πράσα" να ενημερώνει -ενώ δεν έπρεπε- την Σκοπιανή πλευρά για τους σχεδιασμούς του Μπους)...
Προφανώς, ο κύριος Νίμιτς δεν έχει αντιληφθεί κάτι πολύ σοβαρό: πως ήρθε η ώρα να κάνει αυτός "παραχωρήσεις" και να δείξει την απαραίτητη ευελιξία... ως καλός μεσολαβητής...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]