Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επίθεση προπαγάνδας της Άγκυρας στη Θράκη, άρχισε

Σφίγγει ο κλοιός και αυξάνονται οι πιέσεις

προς τους Έλληνες μουσουλμάνους

Μετά από τα τελευταία αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, στα οποία καταδείχθηκε η αδυναμία ισχυρής πρόσβασης και επηρεασμού των μουσουλμάνων της Θράκης, από το Τουρκικό Προξενείο, ακολούθησε η δήλωση «υιοθεσίας» του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, προς τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, προκειμένου να τονισθεί κυρίως η αδιαφορία της Ελληνικής πολιτείας και να προσφερθεί μία «ζεστή αγκαλιά» προς τους μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης.
Τα αποτελέσματα των εκλογών κατέγραψαν μία σειρά από λάθη ή παραλείψεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, αλλά και μία τάση αμφισβήτησης ή διαφοροποίησης του μεγαλύτερου μέρους των μουσουλμάνων που κατοικούν στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.
Αρχικά, καταγράφηκε η μη ορθή μεταφορά «εντολών», με αποτέλεσμα να ψηφισθεί το κόμμα «Λευκό», αντί να επιλέγεται το λευκό χαρτί που δινόταν στα εκλογικά τμήματα για όσους ήθελαν να ψηφίσουν λευκό. Αυτή ήταν και η «εντολή» του Τούρκου Προξένου, μέσω και της «Μουσουλμανικής Συμβουλευτικής Επιτροπής» (η οποία συνεχίζει να υπάρχει και να δρα παράνομα και κατά των συμφερόντων και της ειρηνικής διαβίωσης του πληθυσμού της Θράκης, υπό την ανοχή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του συναρμόδιου Εσωτερικών, αποδεικνύοντας περίτρανα πως Μπακογιάννη και Παυλόπουλος βρίσκονται… αλλού!), η οποία όμως εντολή δεν μπόρεσε να περάσει αυτούσια και κάτω από την πίεση του χρόνου έγινε αντιληπτή από τους (αμόρφωτους κυρίως) αποδέκτες της ως «ψηφίστε το κόμμα λευκό», σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν υπήρχαν σε κανένα κόμμα σε εκλόγιμη θέση μουσουλμάνοι της Θράκης! Βέβαια, καμία ένδειξη διαμαρτυρίας δεν ήθελε να καταθέσει ο Τούρκος πρόξενος μέσω των πρακτορίσκων του (που δρουν ανεξέλεγκτα κυρίως στα πεδινά του νομού Ροδόπης), παρά μόνο ήθελε να έχει μία αντικειμενική καταγραφή του αριθμού των μουσουλμάνων που επηρεάζονται και καθοδηγούνται άμεσα από την Άγκυρα… (οι λόγοι που οδηγούν σε μία τέτοια καταγραφή μόνο εφησυχασμό δεν πρέπει να φέρνουν στην Ελληνική πλευρά, δεδομένου του γεγονότος πως ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή έχει προϋπηρεσία στο Κόσοβο, όπου σε αγαστή συνεργασία με τον Αμερικανού πρόξενο της Θεσσαλονίκης μπόρεσαν να δημιουργήσουν το εκτρωματικό κρατίδιο που απασχόλησε και θα απασχολήσει έντονα και στο μέλλον την Βαλκανική και την εσωτερική της ειρήνη και ασφάλεια).
Το λάθος αυτό, κατέστησε μία αδυναμία, την οποία όμως η ίδια η Άγκυρα μέσω των πρακτικών της έχει επιδιώξει: η αγραμματοσύνη των μουσουλμάνων –για να χειραγωγούνται ευκολότερα- ενήργησε ανάδρομα κι έτσι, η καταγραφή απέτυχε οικτρά. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα, όμως, έδωσαν ποικίλα μηνύματα τα οποία και ανάγκασαν τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της Άγκυρας να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα. Η άλλη τάση, που καταγράφηκε (κυρίως στο νομό Ροδόπης) δήλωνε την αδιαφορία των περισσότερων μουσουλμάνων, οι οποίοι τελικά ψήφισαν όλα τα κόμματα στις Ευρωεκλογές και δεν ακολούθησαν τις εντολές «της μητέρας πατρίδας». Το γιατί συνέβη αυτό, απασχόλησε έντονα τους αρμοδίους και ιδιαίτερα τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής, οι οποίοι εξέλαβαν την διαφοροποίηση ως είδος διαμαρτυρίας ή «τάσης φυγής» και αποφάσισαν την άμεση αντίδραση μέσα από σειρά μέτρων προσέγγισης και επανάκτησης της εμπιστοσύνης, εκείνων των μουσουλμάνων που «έφυγαν από το μαντρί» και τελικά ψήφισαν παρά την εντολή που είχε δοθεί…
Η άλλη περίπτωση καταγράφηκε στους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους κατοίκους των ορεινών περιοχών των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, όπου κυρίως στην Ξάνθη, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε όχι μόνο η άρνηση υπακοής στην εντολή του Τούρκου Προξένου, αλλά και η προτίμηση ψήφισης υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Η ψήφος αυτή, ήταν μία ψήφος διαμαρτυρίας προς την αδιαφορία της υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Μπακογιάννη, η οποία συνεχίζει να μην αναπτύσσει δράσεις αλλά και να μην ακούει στα κελεύσματα των Πομάκων, για εναγκαλισμό τους από την κυβέρνηση (π.χ. μη απάντηση στο αίτημα των Πομάκων για δημιουργία Ελληνόφωνων νηπιαγωγείων, άρνηση στον ορισμό ιμάμηδων σε μουσουλμανικούς ναούς –τζαμιά- όπου δεν υπάρχουν, απόφαση του υπουργείου για συμπλήρωση μονίμων θέσεων εργασίας από χριστιανούς υπαλλήλους στις Μουφτείες…).
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, τα οποία κατεγράφησαν από την Άγκυρα και από τους υπαλλήλους και τα όργανά της στη Θράκη, έχει ήδη ξεκινήσει η επίθεση φιλίας και αδελφοσύνης από την Τουρκία, προς τους Έλληνες γηγενείς μουσουλμάνους κατοίκους της Ελληνικής Θράκης, μέσα από ένα πλήθος τουριστών που καθημερινά έρχονται στη χώρα από την Τουρκία και επισκέπτονται μουσουλμανικά χωριά των δύο επίμαχων νομών (Ξάνθης και Ροδόπης). Ταυτόχρονα, αυξάνεται ραγδαία η τάση επισκεπτών από την Τουρκία, που με ιδιωτικά (ακριβά) αυτοκίνητα επισκέπτονται την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις οι επισκέπτες κυκλοφορούν ως αργά τα βράδια μέσα στις πόλεις (Ξάνθη και Κομοτηνή), επισκεπτόμενοι κατ’ οίκον (η πρακτική door to door –από πόρτα σε πόρτα-) μουσουλμάνους κατοίκους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από Έλληνες μουσουλμάνους, στις επισκέψεις αυτές γίνεται συνεχής λόγος για τις ομορφιές της «μητέρας πατρίδας», τον πλούτο και τις ανέσεις που δίνονται εκεί, γίνονται συνεχείς προτροπές για επισκέψεις προκειμένου να διαπιστωθεί κυρίως η άνεση που μπορούν να έχουν οι επισκεπτόμενοι την γείτονα χώρα και το βιοτικό επίπεδο ζωής που προσφέρει!!! Ταυτόχρονα γίνονται προτάσεις για διευκολύνσεις σπουδών των νέων της οικογένειας σε τουρκικά πανεπιστήμια, ενώ δεν παραλείπονται οι οικονομικές προσφορές δανείων στις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα, υπό την μορφή άτοκων δόσεων ή ακόμη και χωρίς αποπληρωμή, από την «πατρίδα που ενδιαφέρεται» για τους «τούρκους» (όπως χαρακτηριστικά τους αναφέρουν) μουσουλμάνους της Θράκης. Σε πάμπολλες περιπτώσεις γίνονται αναφορές σε μουσουλμάνους που έχουν δεχτεί την «βοήθεια» και στο επίπεδο ζωής που σήμερα έχουν, διαμένοντες στην Ελλάδα (οι αναφορές αυτές είναι στους έμμισθους πράκτορες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής), οι οποίοι ανοιχτά χρησιμοποιούνται ως δέλεαρ, μέσω των ωραίων κατοικιών ή εξοχικών τους, ακόμη και των ιδιωτικών τους αυτοκινήτων!!!
Μετά από όλα αυτά, στον καθένα γίνεται αντιληπτό πως η Θράκη δέχεται επίθεση προπαγάνδας. Σε οποιονδήποτε σκεφθεί «και τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση;» δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία απάντηση...! Κατά τα λοιπά, ο Τούρκος Πρόξενος συνεχίζει να αλωνίζει ανέμελος στη Θράκη, έχοντας προφανέστατα την ειδική άδεια του υπουργείου Εξωτερικών (δηλαδή της κυρίας Μπακογιάννη…), εργαζόμενος συστηματικά για την Τουρκοποίηση, Κοσοβοποίηση (ή ποιος ξέρει τι άλλο) της ακριτικής αυτής Ελληνικής περιοχής!
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]