Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανταποδίδει την υποχωρητικότητα της Ντόρας με νέες προκλητικές δηλώσεις ο Μιλόσοσκι

Υποχωρήσεις από την Ελλάδα ζητά

ο ανυποχώρητος ΥΠΕΞ της FYROM

Αμετακίνητος στις θέσεις του για την ονομασία των Σκοπίων εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα. Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι κατηγορεί την Ελληνική κυβέρνηση, ότι χρησιμοποιεί το θέμα της ονομασίας για λόγους εσωτερικής πολιτικής, ενώ την ίδια ώρα δεν δίστασε να κάνει και επίθεση «φιλίας» προς τους Έλληνες και μάλιστα σε άπταιστα Ελληνικά.
Ο κ. Μιλόσοσκι επιχείρησε αρχικά να εμφανίσει ένα διαλλακτικό πρόσωπο και να κάμψει τις αντιρρήσεις της Αθήνας για το θέμα της ονομασίας, λέγοντας ότι «φίλοι είμαστε και φίλοι θα είμαστε για πάντα», ωστόσο αμέσως μετά απέφυγε να κάνει ένα βήμα πίσω από τις θέσεις των Σκοπίων για το όνομα. Ειδικότερα, δήλωσε ότι «η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" λυπάται πολύ, διότι η Ελλάδα ασκεί ισχυρή πίεση και μας ζητά να παραδώσουμε την εθνική μας ονομασία. Είμαστε ένα μικρό έθνος και για εμάς είναι πολύ σημαντικό, να προστατέψουμε την εθνική μας ταυτότητα».
Λίγο πριν αναχωρήσει από την Κέρκυρα με το αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και προκάλεσε ήδη πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM δήλωσε λυπημένος από τη στάση της Ελλάδας και επικαλέστηκε ξανά τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Όπως είπε «οι γείτονες πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται και όχι να βάζουν εμπόδια ο ένας στον άλλο. Στέλνω μήνυμα στον Ελληνικό λαό. Τους διαβεβαιώνω, ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελληνική Δημοκρατία. Η δική μας οικονομική ανάπτυξη θα φέρει οφέλη και στην Ελλάδα».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μη μας κανει καμια εντυπωση η αλαζονεια και η προκλητικοτητα των Σκοπιανων.Απο την στιγμη που οι δικοι μας πολιτικαντηδες τους εχουν δωσει αυτο το δικαιωμα ,αυτοι το εκμεταλλευονται στο μεγιστο δυνατο βαθμο.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ιστορία είναι αμείλικτη προς τους φιλους μας τους Σλαβοαλβανοβουλγαρους 8έλω να πιστέυω οτι δεν θα τους περάσει δεν έχουν το δικαίωμα στο όνομα ούτε τους ανήκει.Ένα έθνος δίχως Ιστορία δεν υφίστατε πιστέυω οτι εντός μερικών ετών θα διαλύθουν και θα καταρέυσουν ησυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]