Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια διαγράφουν τη Σλαβική καταγωγή τους και ξαναγράφουν την ιστορία!

Η αποδόμηση για την αποεθνικοποίηση

Στη FYROM «σβήνουν» τη σλαβική καταγωγή τους (ήτοι: ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ την ΙΣΤΟΡΙΑ):
– Σε αλλαγές ως προς την καταγωγή των Σλαβομακεδόνων προχώρησε το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ (FYROM), στη νέα, αναθεωρημένη έκδοση της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και παρουσιάστηκε στα Σκόπια. Όπως ανέφερε την Τετάρτη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντνέβνικ», με τίτλο «Διέγραψε τον όρο ''Σλάβοι'' και εισήγαγε τον όρο ''Αρχαίοι''», στην αναθεωρημένη αυτή έκδοση επισημαίνεται ότι οι σημερινοί «Μακεδόνες» στην ΠΓΔΜ αποτελούν μείξη των αρχαίων Μακεδόνων και των Σλάβων και σε αυτήν τη συμβίωση επικράτησε το αρχαίο στοιχείο.
– Η εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με την έκδοση, θα πρέπει να ονομάζεται «αλεξανδρινή» ή «μακεδονιστική» αντί του (παγκόσμιου) όρου «ελληνιστική», που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ανά τον κόσμο, αλλά και από τους
ιστορικούς της ΠΓΔΜ.
– Στην πρώτη έκδοση της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», που είχε παρουσιαστεί το 2000 από τον ίδιο κρατικό φορέα της πΓΔΜ, αντίθετα από τη νέα έκδοση, υποστηριζόταν ότι ο σλαβικός πληθυσμός που εγκαταστάθηκε σε αυτήν την περιοχή υπερίσχυσε του αυτόχθονα μακεδονικού πληθυσμού.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
– Τι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην ΠΓΔΜ; Γράφουν και ξαναγράφουν την Ιστορία κατά το δοκούν, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και την κρατική προπαγάνδα προκειμένου να «αποδείξουν» αυτά που από τα μπαλκόνια λέει ο (κάθε) Γκρούεφσκι. Η προπαγάνδα στην υπηρεσία του σκοπού.
– Τι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ εδώ; Σβήνουν και ξαναγράφουν την Ιστορία μας οι αναθεωρητές, ευρισκόμενοι εντός και εκτός πανεπιστημίων, προκειμένου να στρεβλώσουν την ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους και του λαού μας και να την αποκόψουν από τις ιστορικές της ρίζες, εμφανίζοντας περίπου το νεοελληνικό κράτος προερχόμενο από παρθενογένεση και την Επανάσταση του 1821 ως απόρροια και εισαγωγή της Γαλλικής Επανάστασης και του Διαφωτισμού, ως κάτι «εισαγόμενο» – ίσως αύριο μας πουν και της μόδας. Νεοταξίτες εξ αντικειμένου, χρησιμοποιώντας ως μοναδικά εργαλεία αυτά που έμαθαν στις μεταπτυχιακές σπουδές τους στα Παρίσια, δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα συγκρίνουν με τις ελληνικές πηγές και την ιστοριογραφία – καθώς και τα απομνημονεύματα των αγωνιστών του '21 (tres banale, υποθέτω), απλώς παπαγαλίζουν ό,τι (τους) έμαθαν και αντιγράφουν ξένες σχολές μεθοδολογίας και ερμηνείας για να είναι της μοδός… Η αποδόμηση στην υπηρεσία της αποεθνικοποίησης, υπηρέτης του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και της Νέας Ρώμης. Ave Ceasar, οι πλαστικοποιημένοι μελλοθάνατοι (σου) σε Χαιρετούν.
(Συνεχίστε να διαβάζετε με προσοχή και πάθος: Βακαλόπουλο, Άννα Κομνηνή, Ν. Σβορώνο, Τάσο Βουρνά, Σπύρο Βρυώνη, Στήβεν Ράνσιμαν.)
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κωνσταντινε,
    Αν θες μπορω να σου στειλω καποια στιγμη ενα αρθρο, οπου ολες αυτες οι ιστορικες αυθαιρεσιες(εκ των εσω), ειναι προιον(και συνεχεια) της προπαγανδας της Βαλκανικης Κομμουνιστικης Ομοσπονδιας ηδη απο το 1920, οπου αναφερεται με σαφηνεια η αυτονομια της Μακεδονιας και της Θρακης, με υποστηριξη απο το ΚΚΕ.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω ότι στο τέλος, μετά την κρίση μ@..κί@ς τους ότι θα τους γυρίσει μπούμεραγκ και ότι θα αναρωτιούνται μήπως είναι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]