Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «Ουράνιο Τόξο» προτείνει στους Τσάμηδες κοινό μέτωπο κατά της Ελλάδας

Ο Βοσκόπουλος επιθυμεί να γίνει ηγέτης

μεγάλου Βαλκανικού ανθελληνικού μετώπου

Σε ανοιχτή πρόταση προς τους Τσάμηδες της Αλβανίας προχώρησε το «Ουράνιο Τόξο» του γνωστού Βοσκόπουλου, για προστασία, αλλά και για κοινή προώθηση των ανθελληνικών θέσεών τους! Η πρόταση έγινε σε lobby ξενοδοχείου στην Αλβανία και ουσιαστικά σηματοδοτεί μία νέα περίοδο επιθέσεων κατά της Ελλάδας, από τους γνωστότατους μισέλληνες που προσπαθούν να βρούνε συμμαχίες κατάλληλες για να «αναδείξουν το πρόβλημα» αλλά και την φασιστική νοοτροπία της Ελλάδας!
Στο βίντεο που ακολουθεί, διακρίνεται ο έντονος ανθελληνισμός, αλλά κυρίως η τάση ανάδειξης του «Ουράνιου Τόξου» ως ισχυρής δύναμης που επιθυμεί να ηγηθεί μίας συντονισμένης πολύπλευρης προσπάθειας εναντίον της Ελλάδας. Η «διόγκωση» των θεμάτων, αλλά και η αύξησης της αριθμητικής δύναμης που επιθυμεί να αποκτήσει ο Βοσκόπουλος, προσθέτοντας στην ανθελληνική του ατζέντα και το θέμα της «Τσαμουριάς», είναι ένα στοιχείο στο οποίο αξίζει να σταθεί με σοβαρότητα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση της χώρας.
Η «αναβάθμιση» και ο κυρίαρχος ρόλος που επιδιώκεται, αποσκοπεί κυρίως στην δημιουργία ενός μεγαλύτερου μετώπου και η εμφάνιση στα διεθνή φόρα ως μίας ισχυρής απαίτησης μίας μεγάλης μερίδας ανθρώπων, των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί ιστορικά από την Ελλάδα, η οποία τους υπέκλεψε και τις περιουσίες.
Κλέφτες ήταν και κλέφτες θα μείνουν, έστω και αν για την κλοπή την οποία επιχειρούν διαστρεβλώνουν την ιστορία και την παρουσιάζουν εμφανιζόμενοι ως θύματα και όχι ως θύτες. Η κοινή πρακτική που δείχνουν να βρίσκουν οι δύο πλευρές (Ουράνιο Τόξο και Τσάμηδες) εναντίον της Ελλάδας, αποσκοπεί στην υφαρπαγή περιουσιών (δηλαδή κινούνται ξεκάθαρα για τα χρήματα) εκ μέρους των Τσάμηδων, αλλά και της σοβαρότερης προώθησης των «καταπιεσμένων Μακεδόνων» εκ μέρους του Βοσκόπουλου που θέλει να γίνει και συντονιστής αυτής της οργανωμένης επίθεσης προς την Ελλάδα.
«Διαθέτουμε μία καλή ομάδα δικηγόρων», είναι το επιχείρημα που στέλνει το μήνυμα στους Τσάμηδες πως δεν χρειάζεται να ξοδευτούν σε αυτή την κίνηση που σχεδιάστηκε και που ψάχνει πρόθυμους συμμάχους κατά του Ελληνισμού. Τα ανιστόρητα των «τσάμηδων» φυσικά τα έχει κρίνει ήδη η ιστορία, αλλά η φρικαλεότητα την οποία προσδοκούν να περάσουν προς τη διεθνή κοινότητα είναι ο κύριος εχθρός της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να αποδείξει τα αυταπόδεικτα (τομέας στον οποίο το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις) προκειμένου να καταρρίψει τα αίσχη με τα οποία κατηγορείται ως χώρα. Το κέρδος του Βοσκόπουλου στην προκειμένη περίπτωση θα είναι ένα ακόμη λιθαράκι στο βουνό των αθλιοτήτων που σκορπά, εις βάρος των Ελλήνων, όποτε του δοθεί ευκαιρία. Ο ρόλος του «νταβατζή» του ανθελληνισμού, που προσδοκά να παίξει μέσω της «αύξησης ισχύος» του, ο επίσημος εχθρός των Ελληνικών συμφερόντων, καταδεικνύει και την αποφασιστικότητά του να αναβιβασθεί σε προσωπικότητα και σε μορφή ηγέτη όλων εκείνων που εργάζονται συστηματικά και απεργάζονται σχέδια και πρακτικές κατά των συμφερόντων της Ελλάδας.
Ο αφελής Βοσκόπουλος, ξαφνικά μεταλλάσσεται σε σοβαρό διεκδικητή συνεχών και αυξανόμενων ποσοτικά και ποιοτικά ενεργειών που αποσκοπούν στο να πληγεί το κύρος της Ελλάδας, μέσω της γνωστότατης Γκαιμπελικής μεθόδου, αλλά και μέσω της «ένωσης» με τους «τσάμηδες», ο ανθελληνικός ρόλος των οποίων είναι γνωστός και καταγεγραμμένος ιστορικά. Η δράση όμως αυτών, αλλά και όλων εκείνων που κινούνται συστηματικά κατά της Ελλάδας, ουσιαστικά στηρίζεται από την ανυπαρξία πολιτικής ικανής να διαγράψει όχι μόνο τις ενέργειες αλλά και τα σχέδιά τους. Οι ευθύνες, όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων, είναι τραγικές και ουσιαστικά η «μη αντίδραση» ισχυροποιεί σειρά γελοίων, ανιστόρητων αλλά και πολλές φορές οργανωμένων (από πού άραγε;) δράσεων, οι οποίες συνεχίζονται επί σειρά δεκαετιών «πείθοντας» με την εμμονή τους μικρή μερίδα πολιτικών (στο εξωτερικό) οι οποίοι δεν είναι γνώστες της ιστορίας της περιοχής ή άλλων που εύκολα συντάσσονται σε ενέργειες που αποσκοπούν στο να πλήξουν κυριαρχικά ή άλλα δικαιώματα της Ελλάδας.
Η τραγικότητα της ανυπαρξίας ικανής εξωτερικής πολιτικής στην παραγωγή ενός σοβαρού άξονα ισχυρών θέσεων, ικανών να κατακρημνίσουν πρακτικές ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται με μόνο γνώμονα την αποδόμηση της ιστορίας προς όφελος των ιδίων (ή των εργοδοτών τους!) ουσιαστικά αποτελεί έναν «άτυπο σύμμαχο» όλων αυτών των ανθελληνικών δράσεων, οι οποίες και εντείνονται τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη αυξητική δυναμική αλλά και θράσος, αφού δεν βρίσκουν ουσιαστική αντίσταση. Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει γνωστή η θέση αλλά και η στάση που πρόκειται να κρατήσουν κάποιοι πολιτικοί που βρέθηκαν σε συγκεντρώσεις «Τσάμηδων» μέσα στη χώρα μας, προκειμένου να γνωρίσουμε ίσως και το γιατί υπάρχει αυτή η «χαλαρή πολιτική αντιμετώπιση» του ζητήματος της «Τσαμουριάς» και των γελοιοδέστατων επιχειρημάτων και απαιτήσεών τους.
Με στοιχεία που παρατίθενται από το βιβλίο «Δια πυρός και σιδήρου» μπορεί ο αναγνώστης να γνωρίσει τα περί «τσάμηδων» αλλά και την δράση που ανέπτυξαν στον Ελλαδικό χώρο και πως η Ελλάδα πλήρωσε αυτόν τους τον μισελληνισμό.
Υπάρχει Αλβανικό έθνος;
Οι ιστορικοί λέγουν όχι, διότι οι ομάδες και οι εθνότητες που συναποτελούν το σύγχρονο αλβανικό λαό εντός και εκτός των αλβανικών συνόρων καμία σχέση φυλετική ή γλωσσική δεν είχαν μεταξύ τους μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνος, οπότε και οι «μεγάλες δυνάμεις» αποφάσισαν να «δημιουργήσουν» ένα έθνος για να το χρησιμοποιούν στα σχέδια τους στα Βαλκάνια. Τότε εκδόθηκε και το λεξικό της αλβανικής γλώσσας, ώστε όλες οι συμπεριλαμβανόμενες ομάδες να αναγκασθούν να έχουν την ίδια επίσημη γλώσσα.
Ποιοι χρησιμοποιούν τους «Αλβανούς» σήμερα;
Οι Αλβανοί είναι ο μοχλός πίεσης και αναταραχής στα Βαλκάνια. Οι χρήστες του μοχλού είναι τα τσιράκια της σκοτεινής πλευράς του σιωνισμού, όπως η CIA, η NSA κτλ. Ο ίδιος ο κ. Μίλλερ πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σχετικά πρόσφατα, δήλωσε ότι «δεν τελείωσαν οι ΗΠΑ με τα Βαλκάνια»…!
Ποιοι είναι οι Τσάμηδες ή Τουρκοτσάμηδες ή Αλβανοτσάμηδες;
Τσαμουριά κατ’ αρχήν ονομάζεται η περιοχή περί τον Θύαμι ή Καλαμά ποταμό. Το όνομα λέγεται ότι παραφράστηκε και έγινε από Θύαμις….Τσίμαις….Τσιάμης….Τσάμης που είναι και το όνομα του περί του Θυάμι κατοίκου.
Επεκτάθηκε τελικά αυτό το όνομα (Τσαμουριά) για όλη την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.
Στις αρχές λοιπόν της Τουρκοκρατίας στην Ήπειρο ( το 1430 κατελήφθησαν τα Ιωάννινα), πολλοί από τους Χριστιανούς εξισλαμίσθηκαν είτε υποκύπτοντας στο μαχαίρι είτε πρόθυμα, και από τότε, έχουμε τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες και τους Χριτιανούς Τσάμηδες. Με την πάροδο του χρόνου Τσάμηδες επικράτησε να ονομάζονται μόνο οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες.
Ο διαχωρισμός αυτός διαιώνισε μια έχθρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Μουσουλμάνους να είναι επιθετικοί και εκδικητικοί, αφού και η Τουρκική ηγεσία τους έδινε αυτή τη δυνατότητα. Έτσι αυτοί ονομάστηκαν Τουρκοτσάμηδες (γενίτσαροι ουσιαστικά), όπως και οι εξισλαμισθέντες Αλβανοί που ονομάσθηκαν Τουρκαλβανοί. Οι Τσάμηδες όλοι ( κοινώς οι Τουρκοτσάμηδες) ήταν πάντα με την Τουρκία εναντίον όλων των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων και πάντα το έπαθλό της προδοσίας τους ήταν κάποια κτήματα και κάποια γρόσια…! Λόγω της γλωσσικής συγγένειας που είχαν με τους Τουρκαλβανούς σιγά – σιγά τους ονόμασαν Αλβανοτσάμηδες, θεωρώντας ότι είναι αλβανικής και όχι ελληνικής καταγωγής…! Αυτό βέβαια ήταν «κόλπο» της ιταλικής και αυστροουγγρικής προπαγάνδας μπροστά στο οποίο οι Έλληνες έμειναν «κλασικά» ‘απραγοι, με αποτέλεσμανα πεισθούν οι Τσάμηδες ότι ήταν αλβανικής καταγωγής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η γλωσσική συγγένεια ενός λαού δεν είναι αρκετό χαρακτηριστικό της εθνικότητος του.
Οι Ελληνοαρβανίτες για παράδειγμα και οι Ντρέδες μιλούσαν κάποια αρβανίτικη – αλβανική διάλεκτο, αλλά ποτέ κανείς δεν μπόρεσε με σοβαρά επιχειρήματα να αμφισβητήσει την ελληνικότητα τους. Στους πολέμους του 1912 – 1914 οι «Τσάμηδες» πολέμησαν εναντίον της Ελλάδας. Το 1940 πολέμησαν επίσης εναντίον της Ελλάδας κατατασσόμενοι στον Ιταλικό στρατό οργανωμένοι σε δύο τάγματα, πρωτοστατώντας στα όργια σε βάρος των Χριστιανών και κατασκοπεύοντας τον ελληνικό στρατό. Στη διάρκεια της Κατοχής εντάχθηκαν στο Γερμανικό στρατό φορώντας περιβραχιόνια με τον αγκυλωτό σταυρό. Τον Ιούλιο του 1942 δημιούργησαν οργάνωση εν είδει κυβερνήσεως της K.S.I.L.I.A. (Αλβανικό σύστημα πολιτικής Διοικήσεως) και με την ανοχή των Γερμανών προσπάθησαν να πετύχουν τον εξαλβανισμό της Θεσπρωτίας. Από τα ηγετικά τους στελέχη ο Νουρή Ντίνο σε ομιλία του στους Φιλιάτες, φέρεται να είπε: « Γενναίοι, θανατώστε τους Έλληνες, όπου και αν τους βρείτε. Η Τσαμουριά μέχρι την Πρέβεζα να μείνει αλβανική. Εκδικηθείτε τους εχθρούς μας. Η ισχυρή Ιταλία είναι μαζί μας.»
Ο πίνακας των εγκλημάτων των Τσάμηδων στην περίοδο 1941 – 1944 έχει ως εξής:
Φόνοι: 632
Απαγωγές: 459
Βιασμοί: 209
Εμπρησμοί οικιών: 2.332
Λεηλασίες χωριών: 53
Αρπαγέντα αιγοπρόβατα: 37.556
Αρπαγέντα βοοειδή: 9.285
Αρπαγέντα ιπποειδή: 4.148
Αρπαγέντα πουλερικά 30.000
Τα στοιχεία αυτά πρέπει να θεωρήσουμε ότι σαν «επίσημα» είναι και κατώτερα των πραγματικών…!
Παρόλα αυτά η Ελλάς υποχρεώθηκε να πληρώσει (αν και αμυνόμενη, που αποτελεί πλήρη εξευτελισμό για τους τότε πολιτικούς της χώρας που το αποδέχθηκαν) 218.000.000 δραχμές στους Μουσουλμάνους μόνο του Αργυροκάστρου σαν πολεμική αποζημίωση.
Με την απελευθέρωση και υπό το βάρος των δικών που θα ακολουθούσαν, 16 με 17 χιλιάδες Τσάμηδες εγκατέλειψαν εθελουσίως την Ελλάδα με το φόβο να μην κληθούν να δώσουν λόγο, για τα εγκλήματα τους και την συνεργασίας τους με τους κατακτητές, στην ελληνική δικαιοσύνη.
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τη μαρτυρία του «Τσάμη» Νουχνί Λατίφ από τα Τρίκορφα Φιλιατρών που ομολογεί ότι, οι Μωαμεθανοί Τσάμηδες δεν είχαν παράπονο από την Ελληνική διοίκηση και παρόλα αυτά συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις του άξονα και προέβησαν σε ακατανόμαστα εγκλήματα κατά των Ελλήνων.
Μετά τη φυγή των Τσάμηδων, το ειδικό δικαστήριο των Ιωαννίνων εξέδωσε μέχρι το 1948, 1.704 καταδικαστικές αποφάσεις για εγκλήματα πολέμου κατά των Τσάμηδων. Ακολούθησε η τελεσίδικη καταδίκη τους, η στέρηση της ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και η δήμευση των περιουσιών τους με τα βασιλικά διατάγματα 2185 του 1952 και 1871 του 1954. Έτσι έκλεισε νομικά το θέμα των λεγόμενων Τσάμηδων.
Αναρωτιέμαι όμως, εάν αυτά τα στοιχεία τα γνωρίζουν εκεί στο ΥΠΕΞ. Γιατί εάν τα γνώριζαν, θα έπρεπε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχουν φροντίσει έτσι ώστε να ζητάνε από τους Τσάμηδες και όχι να αφεθούν στο να απαιτούν οι Τσάμηδες από την Ελλάδα… Δεν θα ρωτήσω τι κάνει για το ζήτημα αυτό, σήμερα, η κυρία Κούβελου – Μπακογιάννη, επειδή γνωρίζω πως άρχισε ήδη να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την επίσκεψη στον κύριο Νταβούτογλου (δεν είναι δυνατόν να ασχολείται η υπουργός Εξωτερικών με ζητήματα του παρελθόντος, όταν έχει να κάνει ένα ακόμη ταξίδι που αφορά το μέλλον της χώρας) με τον οποίο θα συζητήσει για το Αιγαίο και τα νησιά του, για το πετρέλαιο, τους λαθρομετανάστες και τον Έβρο και την Ελληνικότητά τους…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Ευχαριστώ το ιστολόγιο «Ελληνική Αφύπνισις» για την σειρά των ιστορικών στοιχείων που μου διέθεσε


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ .-
    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανθελληνικα σκουπιδια συντομα θα πατε εκει που πρεπει......φασιστακια

      Διαγραφή
  2. Δεν νομιζω οτι οι Αλβανοι θα απαρνηθουν την εισοδο τους στη ΕΕ.Αν δεν υπαρχει σεβασμος της Ιστοριας και της Ελληνικης μειονοτητας στη Βορεια Ηπειρο κινδυνευουν να μεινουν εκτος ΕΕ, που δεν ειναι προς το συμφερον τους.
    Δεν ξερω βεβαια τι ειδους Ιστορια μαθαινουν οι Αλβανοι στη χωρα τους, αλλα η υπαρξη εθνικισμου και οι παρανομες διεκδικησεις εδαφων και περιουσιων δεν πιστευω οτι θα τους ωφελησει σε τιποτα.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το γλωσσικο φαινομενο που μετατρεψε το Θυαμις σε
    Τσιαμη λεγεται Τσιττακισμος και το συνανταμε σε
    πολλες περιοχες του Ελληνισμου, ακομη και στους
    Ελληνοφωνους Μουσουλμανους του Ποντου. Το Τσιαμης
    Τσιαμικος, Τσαμικο ειναι ελληνικοτατες λεξεις. Εγω
    υποθετω η λεξι καθ εαυτου ειναι επιθετο απο το ρημα θυω με την παναρχαια επιθετογενη καταληξι
    /αμις,αυτος δηλαδη που κανει θυσιες, θυσιαστηριος.
    Υποδηλωνει την ιεροτητα του ποταμου για τους
    αρχαιους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]