Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έξαλλος ο Μπαρό πέταξε τα μικρόφωνα και… έφυγε από τη συνέντευξη τύπου

Μπαρούτι έγινε ο Μπαρό…

και έφυγε έξαλλος και αμίλητος!


Αφού τελείωσε το ενημερωτικό ταξιδάκι του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Λαθρομετανάστευσης, με ξεναγό τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, και αφού πήγαν παντού –έφτασαν μέχρι τον Έβρο- εκτός από τα μέρη εκείνα που υπάρχει το πρόβλημα (Άγιος Παντελεήμονας, Πλατεία Αττικής κ.α.) και που εξόφθαλμα μπορεί κάποιος να δει αλλά και να νιώσει τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αποφασίστηκε να δοθεί μία συνέντευξη τύπου, για να ενημερωθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι πολίτες της χώρας τι έγινε σε αυτό το ταξιδάκι και σε ποια συμπεράσματα κατέληξε ο κύριος Μπαρό, αλλά και τι σκοπεύει να προτείνει για την λύση του προβλήματος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε, αλλά όταν κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει (εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων του Αγαθονησίου που ταλαιπωρούνται από την μη πρακτική και επί της ουσίας παρέμβαση της πολιτείας) τι υπάρχει πέρα από τα ευχολόγια και τα θεωρητικά συμπεράσματα και ποια μέτρα πρόκειται να παρθούν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών και της λαθρομετανάστευσης, ο κύριος Μπαρό έγινε «τούρκος» και δημοκρατικά λειτουργώντας πέταξε τα μικρόφωνα και απομακρύνθηκε από την αίθουσα εμφανώς οργισμένος και αμίλητος!!!
Φυσική όμως πρέπει να θεωρείται αυτή η αντίδραση του κυρίου Μπαρό, γιατί στην χώρα του φαίνεται πως τον έχουν συνηθίσει σε εύκολες – προγραμματισμένες ερωτήσεις και όχι σε ερωτήσεις ουσίας. Επίσης, είναι συνηθισμένος να πετάει τα μικρόφωνα όταν δεν έχει απαντήσεις (γιατί οι απαντήσεις φέρνουν και ευθύνες από το παρελθόν, μοιράζουν ευθύνες στο παρόν και φορτώνουν με πολλές και βαριές ευθύνες το μέλλον) και γενικότερα η άποψη του κυρίου Μπαρό περί δημοκρατίας (και υποχρέωσης των πολιτικών να απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών) είναι σαφέστατα διαφοροποιημένη από την άποψη τη δική μας, τη δική σας ή και των πολιτών της χώρας του κυρίου Μπαρό.
Η φυγή δεν είναι λύση και ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπεύθυνος για τα θέματα της Λαθρομετανάστευσης είναι ο πρώτος που το γνωρίζει, αλλά και ο πρώτος που την εφαρμόζει. Η έλλειψη Ευρωπαϊκής πολιτικής, η έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης της σοβαρότητας και της ευθύνης των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην λαθρομετανάστευση, η έλλειψη ουσιαστικών και ρεαλιστικών προτάσεων πραγματική για αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού που με συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις σε αρχηγούς κρατών θα μπορέσει να λύσει το ακανθώδες πρόβλημα των λαθρομετανάστευσης, ανάγκασαν τον «πολλά βαρύ» Ευρωπαίο Επίτροπο σε μία πρωτοφανή φυγή από τις ευθύνες που βαραίνουν, τόσο τον ίδιο προσωπικά (επειδή δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει στο ελάχιστο το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είναι και αποκλειστικά αρμόδιος και υπεύθυνος), όσο και τις ηγεσίες όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες δεν σαφέστατα επιθυμούν να συγκρουστούν με εκείνα τα συμφέροντα που επιθυμούν την μεταλλαγή της Ευρώπης των Εθνών σε μία Ευρώπη των φτηνών εργατών και των πολυπολιτισμών κοινωνιών…
Ο κύριος Μπαρό σήμερα απλά εξευτελίστηκε και ξεγύμνωσε την μηδενική Ευρωπαϊκή πολιτική περί λαθρομετανάστευσης. Μία πολιτική η οποία μάλλον είναι παρακολουθητικού χαρακτήρα και καταγραφής στατιστικών δεδομένων, παρά πολιτικής ουσίας και αντιμετώπισης ενός τεράστιου πλήθους λαθρομεταναστών που απειλούν την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών της (μην ξεχνάμε πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο κέντρο του Λονδίνου έγιναν από μουσουλμάνους μετανάστες 3ης γενιάς!!!).
Όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις, τότε υπάρχουν… αποχωρήσεις… και μάλιστα ηχηρά γελοίες…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Τα θερμά συγχαρητήρια από το ιστολόγιο στον δημοσιογράφο του Alpha, που έκανε την συγκεκριμένη ερώτηση

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ! ! !

    Και θα έρθει από ανθρώπους γαλήνιους αλλά ταυτόχρονα και εκρηκτικούς.

    Κι αυτή η γαλήνη, θα είναι ενδεικτική της αυτοπεποίθησης τους. Μιας αυτοπεποίθησης που θα τροφοδοτείται απ τη σαφέστατη επίγνωση του χαρακτήρα των προβλημάτων της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας στα πλαίσια ενός κόσμου που η πολυπλοκότητα και οι αντιφάσεις του, μόνο ως πρόκληση είναι δυνατόν να εκλαμβάνονται.

    Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    http://ellinikoforum.blogspot.com/

    Κι αυτή η εκρηκτικότητα, αν μη τι άλλο θα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων, να μη συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο από αυτό που αξίζει σ αυτό το λαό.

    Αυτή η γαλήνη και αυτή η εκρηκτικότητα, σύντομα θα συναντηθούν εκεί που χτίζεται η ιστορία, μ ένα λαό θυμωμένο για όσα του στέρησαν.
    Εξοργισμένο για τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποίησαν.
    Αηδιασμένο από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος.
    Προδιατεθειμένο να εμπνευστεί από αυτό που θα έχει τη δύναμη να τον εμπνεύσει. Αποφασισμένο και δυνατό, έτοιμο να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτό που δικαιούται γι αυτόν και για τα παιδιά του στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στη μόρφωση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στην ιστορία του, στα δίκια του που του αμφισβητούν, στην πατρίδα του που απειλείται.

    ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ.

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

    Τα πολιτικά κόμματα συμβιβάστηκαν. Ενσωματώθηκαν στο σύστημα, αφομοιώθηκαν απ αυτό, κρατώντας το καθένα το δικό του διακριτό ρόλο στα πλαίσια του. Επιχειρούν απεγνωσμένα να προσδιορίσουν την υποτιθέμενη διαφορετικότητά τους σε δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας ζητήματα, για να κρύψουν τη θλιβερή τους ταύτιση στα κορυφαία και στα ουσιώδη.

    Επαψαν να είναι μηχανισμοί παραγωγής πολιτικής σκέψης και αποτελεσματικής δράσης, και μεταλλάχθηκαν σε εργαλεία επιβολής των νεοταξικών επιλογών αναδεικνύοντας επίπλαστες αντιθέσεις που απλά προσδίδουν αληθοφάνεια σ αυτές τις επιλογές. Δεν τις αμφισβητούν. Δεν τις ανατρέπουν.

    Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τις ανατρέψουν και οι περιστασιακές πολιτικές μονομέρειες που αυτοχρήζονται αυθαίρετα σε «ολοκληρωμένες πολιτικές σκέψεις» γιατί απλά … δεν είναι. Και τέτοιες δεν υπήρξαν ποτέ.

    Η «επιθετική πολιτική ατζέντα» δεν διαμορφώνεται όταν άγεσαι και φέρεσαι από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης .με τα οποία κάποιοι άλλοι επέλεξαν να βομβαρδίζουν τη ζωή και την κοινωνία.

    Διαμορφώνεται όταν το πολιτικό κόμμα ορίζει το ίδιο την κόκκινη γραμμή, με ωριμότητα, προβλεψιμότητα και συναίσθημα ευθύνης.
    Όταν την οριοθετεί κοινωνικά…
    Όταν την αποσαφηνίζει με τρόπο ξεκάθαρο πολιτικά…
    Όταν δεν την αποχρωματίζει ιδεολογικά ούτε αυτή ούτε τη δράση του…
    Όταν δεν την αποσυνδέει από το γενικότερο πλαίσιο στόχων, επιδιώξεων και πολιτικών το οποίο αποτελεί και «εν δυνάμει» το φυσικό της περιβάλλον.

    Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

    ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΑΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΝ.

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΩΡΙΜΑΣΕ ΠΙΑ…

    Είναι το ΟΧΙ στα αδιέξοδα…

    Το ΟΧΙ στο πολιτικό σύστημα που σάπισε και βρωμά…

    Το ΟΧΙ στο κράτος που τρώει τα παιδιά του…

    Είναι το ΟΧΙ σε μια πολιτεία, που το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι να φορολογεί ακόμα και τους φόρους που η ίδια επιβάλλει, για να καλύψει τα ελλείμματα που διαρκώς μεγαλώνουν, χωρίς να υπάρχει ποτέ υπεύθυνος για την εμφάνιση και την περαιτέρω διόγκωσή τους..

    Είναι το Όχι στην ανυπαρξία δυναμικής και με προοπτική πολιτικής…

    Το ΟΧΙ στον ενδοτισμό…

    Το ΟΧΙ στην ανυπαρξία σχεδιασμού για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.

    Κι αυτό το ΟΧΙ το ξεκάθαρο και σαφές, σύντομα θα μετατραπεί σ ένα βροντερό, σ ένα εξ ίσου ξεκάθαρο ΝΑΙ στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα του χαμογελάσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο σου Κώστα, συνέχισε την καλή δουλειά.

    valmiltos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό αποδεικνύει ότι μια μέρα η Ευρώπη θα διαλυθεί
    από μόνη της, κάτι δηλαδή σαν συνενωτικό διαζύγιο.
    Έτσι για να σωθούν κάπως τα προσχήματα.
    Αφού τώρα οι διάφοροι ετερο-κατευθυνόμενοι εργάζονται (τύπου Μπαρό,Τρεμόπουλοι κλπ) για την διάλυση της συνοχής του στοιχειώδους κοινωνικού Ιστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ταξιδάκι του Πάκη και του Μπαρό ήταν ταξιδάκι αναψυχής και κατευνασμού των ιθαγενών. Αλλά γιατί να πάει ο Πάκης τον Μπαρό στην Ομόνοια και στο παλιό Εφετείο; Έχει πάει ο ίδιος εκεί;
    Αυτό που πρέπει να πάθει ο Πάκης στις επόμενες εκλογές είναι να μείνει ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. Να ξεκινήσει από τα ιστολόγια μία καμπάνια καταψήφησης του Προκόπη Παυλόπουλου. Να βγει ο τελευταίος σε σταυρούς στην Ά Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία σχόλια. Αν εφαρμοστούν οι λαθρομετανάστες θα έρχονται με όπλα και θα έχουμε πόλεμο, δεν έχουν τίποτα να χάσουν όπως εμείς.

    Η λύση είναι απλή:
    1. Πρέπει να μάθουμε τον πολιτισμό τους
    2. Πρέπει να τους διδάξουμε τον πολιτισμό μας
    3. Χρειάζονται γέφυρες συνεργασίας με την χώρα τους,π.χ. να τους διδάξουμε τον πολιτισμό μας(αρχαία ελλάδα και βυζάντιο) και πως μπορεί να εφαρμοστή εκεί.
    4. Να κάνουμε επενδύσεις εκεί για να μην έρχονται να ζήσουν εδώ.
    5. Πάνω στην γέφυρα του πολιτισμού και εμπορίου θα μπορούμε να ελέγχουμε το εμπόριο τους και να έχουμε την πολιτική συνεργασία τους.

    Όπως έδειξε η ιστορία, οι στρατιοτικές σχέσεις ΝΑΤΟ και οι οικονομικές σχέσεις ΕΕ, δεν μας βοήθησαν σε θέματα διεθνούς πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λύσις είναι απλή:Νά τούς πετάξουμε στήν θάλασσα μέ τήν υποσχεσι πώς άν ξανάρθουν(λάθρα,εννοείται πάντα)θά πάρουν τό κεφάλι τους στά χέρια τους.
    Η Ελλάς πρέπει νά ζήση,όλα τά άλλα είναι βλακείες.
    Οί ανθρωπισμοί είναι γιά τούς χαμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχολιο προς τον σχολιαστη της
    1. Ιουλιου. 2009 12:08μμ

    Εχω την εντυπωση(απο τα γραφομενα σου) οτι εισαι ο ιδιος σχολιαστης
    30/6 2009 11:33πμ, στο αρθρο της 29/6
    "Ο Παυλοπουλος οριστικοποιει την παραμονη των λαθρομεταναστων στην Ελλαδα".

    Απαντησεις στα ερωτηματα που σου εχω θεσει σχετικα με τις αποψεις σου στο συγκεκριμενο αρθρο για την λαθρομεταναστευση και οχι μονο μεχρι στιγμης δεν εχω λαβει.
    Μιλας και παλι για πολιτισμο των λαθρομεταναστων.
    Προτου εφαρμοστουν ολα αυτα τα οποια εσυ πιστευεις, γιατι δεν μας γραφεις ποιο ειναι το οριο πληθους μεταναστων, που μπορει να αντεξει οικονομικα η Ελλαδα?
    Συνεχιζεις να μιλας για τον πολιτισμο τους. Σε ποιον πολιτισμο αναφερεσαι συγκεκριμενα, οταν οι μεταναστες ερχονται απο τουλαχιστον 30 χωρες οπως Ιρακ,Ιραν,Αφγανισταν,Μαροκο,Αλγερια,
    Σαουδικη Αραβια, Τυνησια, Κουρδισταν,Αιγυπτο,Τουρκμενισταν,Ερυθραια,
    Πακισταν κ.α?
    Οσον αφορα για τον πολιτισμο μας, επειδη αναφερεσαι παλι στο Βυζαντιο, ισχυριστηκες οτι οταν μιλαμε για Βυζαντιο, μιλαμε για"ελληνοφωνους Ρωμαιους"!!!!!!?????
    Τετοια ιστορια θελεις εσυ να διδαξεις???
    Τι εννοεις με το να εφαρμοστει ο πολιτισμος μας εκει?
    Στο "εκει" εχεις την εντυπωση οτι θα υιοθετησουν την Δημοκρατια, την Ορθοδοξια, κοκ επειδη εσυ το θελεις??
    Εχουν ηδη δικα τους ηθη και δικα τους εθιμα.
    Ποις σου ειπε οτι αυτα μπορουν να τροποποιηθουν σημερα επειδη το θες εσυ? Αυτοι το θελουν αραγε?
    Υπαρχουν οι δυνατοτητες επενδυσεων απο ελληνικης πλευρας, οταν δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις στις συγκεκριμενες χωρες για περαιτερω εμπορικη αναπτυξη,και επικρατουν εμφυλιοι η αλλου ειδους πολεμοι για τους οποιους δεν ευθυνεται η Ελλαδα?
    Η Ιστορια δεν εχει δειξει ακομα τιποτα, για να μπορουμε να βγαλουμε υγιη συμπερασματα.
    Ποιoς σου ειπε οτι σε θεματα διεθνους πολιτικης φταινε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και οχι η ανικανοτητα, η ελλειψη πυγμης,δυναμικοτητας και πρωτοβουλιων απο τους Ελληνες πολιτικους?
    Αναμενω απαντησεις σου και σε αυτο το αρθρο.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]