Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πράσινο δέντρο και το μαύρο δάσος

Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο παράρτημα...

Αναδημοσιεύουμε μερικά μικρά αποσπάσματα, από τις θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ, στην ιστοσελίδα τους,για τα Βαλκάνια. Και ακολουθούν δύο δικά μας ερωτηματικά.
*******************
«Δεκαπέντε χρόνια μετά τα συλλαλητήρια, τα μποϋκοτάζ και τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, είναι πια φανερό πόση ζημιά έχει κάνει στη χώρα η σταυροφορία για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας:
……… Διεθνώς η Ελλάδα εμφανίζεται ως χώρα που δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Πάνω από 120 χώρες, η απόλυτη πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ (192 μέλη), αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η διεθνής κοινή γνώμη την ξέρει αποκλειστικά ως «Macedonia», όλο και συχνότερα αναφέρεται η ελληνική Μακεδονία ως Βόρεια Ελλάδα.
…...… Φαίνεται λοιπόν ότι πάλι κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αφήνοντας αναπάντητα μια σειρά ερωτήματα:
……… Ακόμα και μια ενδεχόμενη ελληνική επιτυχία στο θέμα του ονόματος, τι διάρκεια θα μπορούσε να έχει αν στηρίζεται μόνο σε πιέσεις και όχι σε ουσιαστική συνεννόηση των δύο χωρών;
……… Υπάρχει εναλλακτική στρατηγική για τη (σφόδρα πιθανή) περίπτωση να μην υπάρξει υποχώρηση της άλλης πλευράς στο θέμα του ονόματος;
……… Μπορεί η ασφάλεια στα Βαλκάνια να εκφράζεται πια με στρατιωτικούς όρους και με μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ;
……… Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες.
Παράλληλα, όμως, κάθε χώρα και κάθε περιφέρεια έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της.
Η Εκτελεστική Γραμματεία
Πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μιχ. Τρεμόπουλος 6976448442

--------------------------
Και τώρα δύο ΔΙΚΑ ΜΑΣ αναπάντητα ερωτήματα και ένα συμπέρασμα:
1. Πώς σας ξέφυγαν δυό ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ φράσεις: «… αν δεν στηρίζονται σε ουσιαστική συνεννόηση των δύο χωρών» και «..κάθε χώρα έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της..». Όταν μάλιστα πιστεύετε, σφόδρα,ότι: «...αποκλείεται να υπάρξει υποχώρηση της άλλης πλευράς στο θέμα του ονόματος..»...!! Βλέπετε να κολλάει πουθενά η... "συνεννόηση";!!!
2. Λέτε: «..δεν είναι δυνατόν η ασφάλεια στα Βαλκάνια να εκφράζεται με μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ..». Είστε, λοιπόν, τόσο πολύ αφελείς ώστε να πιστεύετε, πράγματι, ότι θα μας..απαλλάξει από την «προστασία» του το ΝΑΤΟ; Και δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η ματοβαμένη ΔΙΑΛΥΣΗ των Βαλκανίων και η τρομακτική ΠΙΕΣΗ για το όνομα των Σκοπίων, αποβλέπει αποκλειστικά και μόνον στην ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ μιας ΝΕΑΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, από την Αδριατική μέχρι το Θερμαϊκό, υπόδουλης στα ανθρωποφάγα μεγάλα συμφέροντα,με ασπίδα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ;; Είναι δυνατόν να σας τυφλώνει τόσο πολύ ένα «πράσινο» δέντρο και να μη βλέπετε το «μαύρο» δάσος;
Συμπέρασμα: Με αυτές τις ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΙΚΕΣ θέσεις σας, κάνετε και πάλι ένα πολύ σοβαρό λάθος. Το ίδιο ΜΕΓΑΛΟ λάθος που διαπράξατε, στηρίζοντας το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ σχέδιο Ανάν.. Το ίδιο ΜΕΓΙΣΤΟ λάθος να έχετε, όπως οι ίδιοι ομολογείτε, μετατραπεί σε ένα αμφιλεγόμενο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ των γνωστών, διεθνώς, φιλοαμερικάνων Γερμανών Οικολόγων..
Και φοβάμαι ότι δεν είστε αλλά παριστάνετε τους πολύ αφελείς... Γιαυτό είστε και πολύ επικίνδυνοι..
Λυπάμαι ειλικρινά..
ΔΙΟΓΕΝΗΣ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 120 είναι τα κράτη που αναγνώρισαν το κράτος των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία" σύμφωνα με την ανακοίνωση των φίλων οικολόγων... Πολλά!!! σύμφωνα με αυτούς, οπότε ισχύει η άποψη των πολλών... και πρέπει και εμείς να δεχτούμε οποιοδήποτε αίτημά τους.
    Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, 12.000.000 Έλληνες πολίτες υποστηρίζουν οτι οι υπογράφοντες αυτής της ανακοίνωσης είναι άσχετοι, ανίδεοι και Μ@^@*%Ες. Επειδή ένας τόσο μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών πιστεύει αυτό το πράγμα, οι δύο κύριοι δε θα έπρεπε να αποσυρθούν απο τα "πολιτικά" αυτής της χώρας; (Με βάση την αρχή της αναλογικής που μας δίδαξαν παραπάνω...)
    Η Μακεδονία όπως πολύ σωστά αναφέρατε "η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία" και αυτό γιατί οι Έλληνες Μακεδόνες της Μακεδονίας...(γεωγραφικός προσδιορισμός ή μη.. γιατί τότε δεν υπήρχαν και άλλοι) εξάπλωσαν το ελληνικό πνεύμα μέχρι την Ινδία και ακόμα παραπέρα αν διαβάσετε την ανακοίνωση- ψήφισμα που παρέδωσαν στον πρόεδρο των Η.Π.Α. επιστήμονες απο διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου.
    Η άποψη των πολλών δεν είναι απαραίτητα πάντα η σωστή, (όταν αυτή μπορεί να χειραγωγηθεί και να διευκολύνει ή να προωθήσει συμφέροντα). Δεν είμαι φιλο-μοναρχικός δεν συμπαθώ τις δικτατορίες δεν είμαι εθνικιστής. Είμαι ένας νέος επιτήμοναας που έτυχε να γεννηθώ σε μια περιοχή με μεγάλη ιστορία την Μακεδονία και δεν θα επιτρέψω ποτέ και σε κανέναν να καπηλευτεί ούτε το όνομα αυτής, ούτε τη γλώσσα της, ούτε την ιστορία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]