Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας το Ελληνικό Πεντάγωνο και οι Ένοπλες Δυνάμεις

Επικίνδυνη κλιμάκωση και ένταση

Σήμερα και αύριο οι επικίνδυνες ημέρες


Μετά την τελευταία πρόκληση των Τούρκων, μόλις σήμερα το πρωί, με την «αναχαίτιση» του Ελληνικού Puma που εκτελούσε αποστολής διάσωσης μέσα σε Ελληνικά χωρικά ύδατα και Ελληνικό εναέριο χώρο, η ηγεσία του Ελληνικού Στρατού αποφάσισε να μεταφερθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας ολόκληρο το στράτευμα.
Οι συνεχώς αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων, καθιστούν πλέον του συνηθισμένου σοβαρή την κατάσταση στο Αιγαίο (και όχι μόνο), αλλά και τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η συνάντηση της Ελληνίδας Υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, με τον Αμερικανό πρέσβη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, περιείχε και τις επισημάνσεις του Ελληνικού ΥΠΕΞ για την κλιμακούμενη Τουρκική προκλητικότητα και ιδιαίτερα αυτή των τελευταίων 2 μηνών. Πληροφορίες, αναφέρουν πως έχουνε γίνει συστάσεις σε υψηλό τόνο, από την κυρία Μπακογιάννη, οι οποίες άγγιξαν τα όρια των προειδοποιήσεων για την πιθανή εξέλιξη των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και την επικείμενη στάση της Ελλάδας σε περίπτωση συνέχισης των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.
Παρ’ όλα αυτά, επιθυμία της Ελληνικής κυβέρνησης είναι να κρατηθούν γενικότερα χαμηλοί τόνοι, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε από το Πεντάγωνο και την ηγεσία του Ελληνικού στρατού να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, μεταφέροντας το Πεντάγωνο σε ύψιστη δυνατή επιφυλακή.
Την ίδια ώρα, στις 14:55 6 τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορείου Αιγαίου στην Λέσβο και στην Χίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την συνεχόμενη προκλητικότητα των Τούρκων.
Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για το σημερινό βράδυ, όπως διαρρέεται από στρατιωτικούς κύκλους του Ελληνικού Πενταγώνου και αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για πιθανή εκτόνωση της κατάστασης.
Παρ’ όλα αυτά αισιόδοξοι στρατιωτικοί και πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν πως εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ένας κύκλος εντάσεων από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί την σταδιακή κλιμάκωσή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να αποκλείουν την περίπτωση για κάποιο "στημένο" επεισόδιο από την πλευρά των Τούρκων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]