Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι δικηγόροι έκαναν αγωγή κατά Ερντογάν


 

Για τα παράνομα καλάσνικοφ που κατήγγειλε ο Πεκέρ

Δικηγόροι από ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία υπέβαλαν αγωγές εναντίον επτά ατόμων. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως είναι ότι σε αυτά τα άτομα συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο γαμπρός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Αφορμή ήταν οι καταγγελίες που έκανε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, σχετικά με τη διανομή μη καταχωρισμένων όπλων σε πολίτες τη νύχτα της υποτιθέμενης απόπειρας πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αγωγές υποβλήθηκαν από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP), ένα αριστερό λαϊκιστικό και αντι-επεκτατικό πολιτικό κόμμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σεντάτ Πεκέρ, ο επικεφαλής μιας από τις πιο ισχυρές ομάδες μαφίας της Τουρκίας και κάποτε ένθερμος υποστηρικτής του Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι παραδόθηκαν μη καταγεγραμμένα όπλα τη νύχτα της υποτιθέμενης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και αργότερα, υπό τον συντονισμό του τότε υπουργού Εργασίας και νυν υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Εκτός από τους Ερντογάν, Αλμπαϊράκ, Σοϊλού, υποβλήθηκαν ποινικές αγωγές στον Αρχι-εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης εναντίον του επικεφαλής του τμήματος νεολαίας του AKP της Κωνσταντινούπολης, Οσμάν Τομακίν, του προέδρου του φόρουμ νεολαίας Ισλαμικής Συνεργασίας (ICYF) Ταχά Αϊχάν, του πρώην επικεφαλής του κλάδου νεολαίας του Εσενγιούρτ, Αμπντουλσεμπούρ Σογανλί και το στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών Αχμέτ Ονάι με την κατηγορία της ίδρυσης εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεσης και παράνομης απόκτησης όπλων.

Εν τω μεταξύ, ο τότε επαρχιακός πρόεδρος του AKP της Κωνσταντινούπολης και σημερινός αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Κόμματος του Μέλλοντος (Gelecek Partisi) Σελίμ Τεμουρτζί ισχυρίστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης ότι ο Ερντογάν και ο Αλμπαϊράκ ήταν πιο πιθανό να έχουν εμπλοκή στον φερόμενο εξοπλισμό αμάχων κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος και μετά, αντί για τον Σοϊλού.

"Ποιος στον κόσμο μπορούσε να μεταφέρει [μη καταγεγραμμένα] AK-47 στο αυτοκίνητο του προέδρου της οργάνωσης νεολαίας AKP της Κωνσταντινούπολης τότε και μετά να τα διανείμει [σε πολίτες] χωρίς τη γνώση του προέδρου;", ρώτησε ο Τεμουρτζί.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]