Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακσενέρ για Ερντογάν: Τον είχα προειδοποιήσει για ότι συμβαίνει


Νέες αιχμές για την κυβέρνηση Ερντογάν άφησε την Τετάρτη η Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης IYI, με αφορμή τόσο τη διακυβέρνηση του κράτους, όσο και ένα επεισόδιο που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε βάρος της, στην πόλη Ρίζε.

«Δυστυχώς, η Τουρκία κυβερνάται από μια νοοτροπία, η οποία επιτυγχάνει να χωρίσει στα δύο το έθνος μας, ακόμα και όταν αφορά στο άνοιγμα ενός τζαμιού. Αυτή η νοοτροπία προσπαθεί να μας χωρίσει», είπε η ακροδεξιά πολιτικός στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της.

«Την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησα τον Ερντογάν, είπα ότι πρέπει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη δικαστική διαδικασία αμέσως (με αφορμή τις αποκαλύψεις Πεκέρ. Αυτό που έκανε ήταν να στηριχθεί στον κυβερνητικό του εταίρο για να διασωθεί», πρόσθεσε η Ακσενέρ ζητώντας για μια ακόμα φορά την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ακσενέρ είχε επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες τη Ριζούντα, τη γενέτειρα του Ερντογάν, δεχόμενη επιθέσεις, και οι σωματοφύλακες της και το αυτοκίνητο της. Οι οπαδοί του ΑΚΡ φώναζαν: «Τί κάνεις εδώ εσύ που συνεργάζεσαι με το PKK;»

Στη συνέχεια, η Ακσενέρ απάντησε, «Τί συκοφαντίες είναι αυτές; Ο Αλλάχ θα σας κρίνει. Ντροπή, ντροπή! Εγώ τραγουδάω το Μεγκρί Μεγκρί (παλιό κουρδικό τραγούδι); Εγώ διάβασα την επιστολή του Οσμάν Οτζαλάν; Άντε από εκεί!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος της πρώην πρόεδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Ακσενέρ με αφορμή τον παραλληλισμό με τον Νετανιάχου, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 250.000 τουρκικών λιρών (24.475 ευρώ).






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]