Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: "Η κοινοβουλευτική δημοκρατία αποτελεί ιστορία για εμάς"


Συνέντευξη στο κρατικό κανάλι TRT παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια αλλαγής του Συντάγματος της χώρας: "Έχουμε κάνει μια προσπάθεια να σχηματίσουμε μια Συνταγματική Επιστημονική Επιτροπή. Θέλω να συνεχίσουμε το έργο μας με αυτήν την επιτροπή και να επιτύχουμε συναίνεση με την ευρύτερη έννοια", είπε. "Η ομάδα που εργάζεται για το σύνταγμα και η αντιπροσωπεία μας θα καθίσουν και θα εργαστούν σε 128 άρθρα. Μετά τη μελέτη, θα μιλήσουμε για τα στοιχεία που πρέπει να αφαιρεθούν ή να προστεθούν". Όσο αφορά στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, ο Ερντογάν σχολίασε ότι δεν θα είναι και μεγάλης σημασίας η πρόταση που θα καταθέσουν για την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς "δεν θα αναφέρονται σε εθνικότητα", ενώ θα έχει συμβάλει και "ο συνεργάτης του PKK".

Αναφέρθηκε βέβαια και στην ιστορική στιγμή κατά την οποία έγινε πρόεδρος της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μέσω αυτού του δημοψηφίσματος και του αποτελέσματός του "επήλθε σταθερότητα χώρα, κάτι που ο λαός μας δεν θέλει να αφήσει πίσω".

Στην επόμενή του φράση εξέπεμψε... μεγαλείο δημοκρατικότητας λέγοντας, χωρίς καμία αιδώ: "η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει γίνει ιστορία για εμάς. Έχει γίνει παρελθόν και για το έθνος μας", είπε. "H Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει αποτελεσματικότητα από το πολυκομματικό σύστημα. Το έθνος μας δεν θέλει ποτέ να επιστρέψει στην περίοδο των συνασπισμών. 'Ξεφύγαμε από αυτό, μην βάζετε πάλι μπελάδες στο κεφάλι μας', λέει ο λαός", επισήμανε ο Ερντογάν.

Σχολιάζοντας το πού πήγαν τα περίφημα 128 δισ. δολάρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε: "Πού είναι τα 128 δισεκατομμύρια, ρωτούν. Πού πηγαίνουν τα χρήματα της Κεντρικής Τράπεζας; Δεν καταλαβαίνουν από λογαριασμούς, από βιβλία. Τις καταστροφές που έχουμε βιώσει σε αυτήν τη διαδικασία. Έχει ρωτήσει κανείς πού έγιναν αυτά τα έξοδα; Μη το ξεχνάτε αυτό: Η υπερδομή μιας χώρας χωρίς υποδομή κινδυνεύει πάντα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε σημασία στην υποδομή σε αυτό το ποσοστό".

Όσο αφορά την πανδημία, ο Ερντογάν όχι μόνο δεν αποπειράθηκε να εξηγήσει πώς ξαφνικά η Τουρκία, μέσα σε μερικές εβδομάδες έριξε τα ημερήσια κρούσματα από 63.000 σε 6.000, με τον κόσμο να μην τηρεί την υποτιθέμενη καραντίνα, αλλά σχολίασε πως: "όταν τηρούμε την απόσταση του 1,5 μέτρου, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μάσκα. Εάν δώσουμε προσοχή στην κοινωνική απόσταση, μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς μάσκα".

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε: "έχουμε κάνει και κάνουμε τις προκαταρκτικές μας προετοιμασίες. Στη συνάντηση, θα ρωτήσουμε γιατί οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ βρίσκονται σε μια τέτοια φάση έντασης".

Όσο για την αναγνώριση της γενοκτονία των Αρμενίων είπε: "Βαρεθήκαμε πια. Κάθε που έρχεται 24 Απριλίου λένε, 'τι θα πει η Αμερική για τους Αρμένιους'. Τελειώσατε με όλη τη δουλειά σας και προσποιείται ότι είστε ο δικηγόρος των Αρμενίων;".






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]