Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Παρελθόν ο κοινοβουλευτισμός για εμάς


Καμία υποχώρηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Μία πολύ... σκοτεινή ομιλία έκανε σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Βουλή.

Μεγάλο μέρος αυτής κατέλαβε η φιλοδοξία, που πλέον φαίνεται πως αποτελεί ανοιχτή γραμμή της κυβέρνησης, να μην επανέλθει ούτε κατά διάνοια το κοινοβουλευτικό πολίτευμα στην Τουρκία, όσο τουλάχιστον ο Ερντογάν και οι συν αυτώ βρίσκονται στην εξουσία.

Για μεγάλο διάστημα ο Ερντογάν μίλησε για το πως "ο λαός έχει αφήσει πίσω τις αβέβαιες μέρες του κοινοβουλευτικού συστήματος", στηρίζοντας τα επιχειρήματά του στα πραξικοπήματα που έγιναν στη χώρα, λέγοντας επί της ουσίας ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία ευθύνεται για αυτά, αποκορύφωμα των οποίων ήταν οι διαμαρτυρίες για το Πάρκο Γκεζί το 2013. Χαρακτήρισε το υπάρχον πολίτευμα της εκτελεστικής προεδρίας ως "αναζωογόνηση" και τόνισε ότι μέσω αυτής απαλλάχθηκε η χώρα από τρομοκρατικές οργανώσεις. "Δόξα τω Θεώ, μαζί με το έθνος μας, σπάσαμε το παιχνίδι που στόχευε να επισύρει τη χώρα στο χάος και την κατάρρευση", είπε ο Ερντογάν προσπαθώντας να πείσει για το ότι κατά την υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος, στις 15 Ιουλίου του 2016, άνθρωποι άοπλοι με μπλούζες και λουλούδια σταμάτησαν τα άρματα μάχης, στις γέφυρες του Βοσπόρου.

Όσο αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου αρχινονού Σεντάτ Πεκέρ, ο Ερντογάν είπε ότι δεν γίνεται ούτε καν να δώσει αξία σε τέτοιους ισχυρισμούς ψευδείς: "Είμαστε το μοναδικό κόμμα που αγωνίστηκε χέρι-χέρι ενάντια στον φασισμό", είπε, θέλοντας να τονίσει ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι πιο "βρώμικο".

"Με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη η Τουρκία έδωσε την πιο αποτελεσματική απάντηση στις προσπάθειες να την εγκλωβίσουν στα παράλιά της" ανέφερε, σχολιάζοντας τα όσα έχουν γίνει στην περιοχή.

Στη συνέχεια πέρασε και στους καθιερωμένους λεονταρισμούς πριν από τη συνάντηση που επίκειται με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν: "Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα εξετάσουμε με τους ομολόγους μας τα ζητήματα που έχουμε στην ατζέντα μας. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση. Επ’ ευκαιρία της Συνόδου θα συναντηθούμε κυρίως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν. Θα έχουμε συναντήσεις με τους ηγέτες της Λιθουανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, κι αν το επιτρέπει ο χρόνος και με άλλους συμμετέχοντες" ανέφερε.

"Το μόνο που περιμένουμε από τα μέλη της συμμαχίας, σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, είναι να μας δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας όπως και ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας. Στους ομολόγους μας θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας στα ζητήματα αυτά" σημείωσε.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]