Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο ολίσθημα σε βάρος των Εθνικών μας Θεμάτων από τον Μητσοτάκη


Κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να εγκαταλείψει, άνευ άλλου τινός, τη «ρητορική» του περί «διαφορών» με την Τουρκία με την χρησιμοποίηση του όρου «θαλάσσιες ζώνες».

Όπως είναι γνωστό ο κ. Μητσοτάκης, από τον Σεπτέμβριο του 2020, επιχείρησε να εισαγάγει και πάλι στο «λεξιλόγιο» της εξωτερικής μας πολιτικής τον «πληθυντικό» – που μας πάει πίσω στη «μαύρη εποχή» Σημίτη, την εποχή του Ελσίνκι, της Μαδρίτης και των «γκρίζων ζωνών» – μιλώντας για οριοθέτηση «θαλάσσιων ζωνών» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Έκτοτε συνεχίζει αυτή την απαράδεκτη τακτική υποχωρήσεων και υπαναχωρήσεων με την Τουρκία.

Θυμίζουμε λοιπόν την Εθνική Γραμμή στο θέμα αυτό, όπως έχει καταγραφεί και κατοχυρωθεί από την εποχή που Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος και την ακολουθεί στο ακέραιο ο Νίκος Δένδιας, ως επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών: Με την Τουρκία υπάρχει μία και μόνη διαφορά. Η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να θυμάται επίσης ο κ. Μητσοτάκης – ο οποίος δεν έχει μαζί του τον Νίκο Δένδιαγια να μη χαλάσει η «ωραία ατμόσφαιρα» με τον Ερντογάν – ότι και αν ακόμη κάνει πίσω από την Εθνική Γραμμή, θα έχει απέναντί του όλο τον πολιτικό κόσμο καθώς και τη Βουλή. Δεν θα βρεθεί Βουλή να «επικυρώσει» τέτοιο ολίσθημα σε βάρος των Εθνικών μας Θεμάτων. Το αυτό ισχύει και για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Και το κυριότερο. Να θυμάται ο κ. Μητσοτάκης ότι ακολουθώντας τη «γραμμή Σημίτη» θα έχει την ίδια πολιτική τύχη με τον «μέντορά» του. Θα τον απαξιώνουν όλοι και θα «τρέχουν» να τον στηρίζουν τα υπολείμματα του ΕΛΙΑΜΕΠ, αν υπάρχει τότε.

ΥΓ. Πολύ φοβόμαστε ότι δυστυχώς δεν «ιδρώνει το αυτί» του κ. Μητσοτάκη, και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν θα μας θυμίσει τη θρυλική ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου: «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»…






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]