Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία στρέφεται επίσημα στον ισλαμικό εξτρεμισμό


Τσαβούσογλου για Μουσουλμανική Αδελφότητα: Είναι πολιτικό κίνημα όχι τρομοκράτες

Η Τουρκία παραμένει αντίθετη στον χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως "τρομοκρατών" από την Αίγυπτο, παρά την πρόσφατη ώθηση για την αποκατάσταση των τεταμένων σχέσεων Άγκυρας- Καΐρου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

"Είμαστε αντίθετοι στον χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως 'τρομοκρατών' από την Αίγυπτο. Για μας είναι ένα πολιτικό κίνημα", είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τον Μάρτιο, η Τουρκία δήλωσε ότι ξανάρχισε τις διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο, οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευση των σχέσεων μετά την ανατροπή από τον αιγυπτιακό στρατό το 2013 του προέδρου και ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Άγκυρα ζήτησε από τηλεοπτικά δίκτυα της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης που λειτουργούν στην Τουρκία να μετριάσουν την κριτική τους έναντι του Καΐρου.

Ερωτηθείς για τους δεσμούς της Τουρκίας με την Μουσουλμανική Αδελφότητα σε συνέντευξή του στο Haberturk, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: "Η σχέση μας με τις χώρες δεν εξαρτάται από πολιτικά κόμματα ή άτομα. Ήμασταν κατά του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο. Αν στόχος ήταν ο Σίσι και όχι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, πάλι θα ήμασταν αντίθετοι σε αυτό".

Πέτρος Κράνιας
Capital

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]