Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σαουδάραβες κλείνουν τα τουρκικά σχολεία!


Οργή στην Τουρκία από το νέο χτύπημα των Σαουδαράβων

Με εξαιρετική μεθοδικότητα αλλά και αποφασιστικότητα η Σαουδική Αραβία προχώρα στην εξάλειψη κάθε τουρκικής επιρροής εντός της χώρας. Μετά το παρατεταμένο μποϋκοτάζ που κυριολεκτικά συνέτριψε τις τουρκικές εξαγωγές στην Σαουδική Αραβία, τώρα ήρθε και η σειρά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία χρηματοδοτούνται από την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε κάποιο νομικό πλαίσιο που να υποχρεώνει τους Σαουδάραβες πολίτες να μποϊκοτάρουν τα τούρκικα προϊόντα ή να κλείσουν με νόμο τα τούρκικα σχόλια. Αντίθετα, υπήρχε παρότρυνση την οποία οι άραβες σεβάστηκαν και τήρησαν ευλαβικά χωρίς να χρειαστεί να υποχρεωθούν για αυτό!

Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που έγινε στην Σαουδική Αραβία το εμπάργκο στην Τουρκία, έτσι γίνεται και για τα τούρκικα σχολεία τα οποία μετέδιδαν την τουρκική προπαγάνδα στην Σαουδική Αραβία.

Ο Αχμέτ Εμρέ Μπιλγκιλί-Γενικος Διευθυντής Ανώτατης Εκπαίδευσης και εκπαίδευσης αποδήμων, μιλώντας στην υποεπιτροπή Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων τη βουλής, ανέφερε πως σε 5 πόλεις της Σαουδικής Αραβίας υπήρχαν σχολεία που παρέδιδαν εκπαίδευση στα τουρκικά αλλά οτι υπήρξαν κάποια προβλήματα και όπως είπε ” Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά τις προσπάθειες που κάναμε, ιδιαίτερα για τα σχολεία μας σε Μέκα και Μεδίνα, στα τέλη του 2020 στην πράξη τα έκλεισε”

Μιλώντας σχετικά ο Ουτκού Τσακιροζέρ-βουλευτής CHP της υποεπιτροπής, είπε πως η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας είναι απαράδεκτη και ότι τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών δεν πρέπει να αποτελούν αιτία για την θυματοποίηση των Τούρκων πολιτών που ζουν εκεί.Ο Τσακιροζέρ μιλώντας στην δημοσιογράφο Αϊλά Γκανίογλου του AjansBizim, ανέφερε πως το κλείσιμο των σχολείων είναι προφανώς θλιβερό και σχολίασε ως εξής : “Υπάρχει μεγάλη θυματοποίηση στο σημείο της εκπαίδευσης στα τούρκικα των παιδιών των πολλών πολιτών μας που ζουν εκεί. Αυτή η στάση είναι απαράδεκτη. Υπάρχουν επίσης το μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας προς τα τουρκικά προϊόντα και οι κυρώσεις και αυτά είναι απαράδεκτα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στις χώρες αλλά το τίμημα τους δεν πρέπει να το πληρώνουν οι πολίτες μας. Το συντομότερο πρέπει να αντιστραφεί αυτό το λάθος.”






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]