Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε τροχιά σύγκλισης ο Ερντογάν ενόψει διερευνητικών


Ενόψει της Συνόδου της ΕΕ, η Άγκυρα εντείνει τις διπλωματικές κινήσεις για αποκατάσταση των σχέσεών της με την Δύση και τις αραβικές χώρες. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχιμ Καλιν, είχε επαφές με αντιπροσωπείες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει προσκαλέσει στην Άγκυρα τον Σαρλ Μισέλ και την Φον Ντερ Λάιεν, με τους οποίους από χθες αναμένεται να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη παρουσία και του Ιμπραχιμ Καλιν.

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα η τουρκική αντιπροσωπεία για τις διερευνητικές επαφές που πρόκειται να γίνουν αύριο. Ταυτόχρονα φτάνει στην Αθήνα και ο Σέντατ Οναλ που την επιμένει θα έχει διαβουλεύσεις με τον ομόλογο του Πρέσβη, κ. Θεμιστοκλή Δεμιρη στο ΥΠΕΞ.

Την ώρα που η Άγκυρα επιθυμεί να αναβαθμίσει τις συνομιλίες με την Ελλάδα για να ενισχύσει την θετική ατζέντα με την ΕΕ, στην Συρία τα πράγματα είναι περίπλοκα. Ενώ ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χάμι Ακσοι με δριμύτατο ύφος απαντούσε στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που καταδίκασε τις ενέργειες του τουρκικού στρατού στην Βόρεια Συρία, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι, προερχόμενοι από βάση του Ασαντ στο Ελ Μπαμπ, προσγειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα ζητά από την Δύση στήριξη για τον τερματισμό του εμφυλίου στην Συρία. Το γεωπολιτικό στρατηγικό σκηνικό στην περιοχή παραμένει εύθραυστο και εκρηκτικό, με όλα τα μέτωπα να είναι ακόμη ανοιχτά. Έτσι μια πιθανή εξέλιξη στα ελληνοτουρκικα δεν αναμένεται άμεσα, ενώ εξαρτάται από μια εξίσωση με πολλές και απρόβλεπτες παραμέτρους.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]