Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Οι φοιτητές ζητούν από τον Ερντογάν να παραιτηθεί


Μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρότρυνε τους φοιτητές να ζητήσουν την παραίτηση και του ίδιου, αν έχουν το θάρρος, χιλιάδες άνθρωποι προέτρεψαν τον Ερντογάν να παραιτηθεί με το hashtag #Cumhurbaşkanıİstifa στο Twitter. Οι φοιτητές έστειλαν επίσης μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Μην μας συγχέετε με αυτούς που σας υπακούουν άνευ όρων. Δεν είσαι σουλτάνος, δεν είμαστε υπήκοοι σου».

Δημοσκόπηση: Ακόμη πιο χαμηλά το ΑΚΡ – Μόνο 3 κόμματα μπαίνουν στη βουλή

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και, σύμφωνα με αυτά, μόνο τα ποσοστά του AKP, του CHP και του İYİ είναι πάνω από το όριο του 10%.

Η ερώτηση ήταν ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν διεξάγονταν εκλογές αυτήν την Κυριακή.

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP: 30.3 percent

Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP: 21.2 percent

Καλό Κόμμα İYİ: 10 percent

Κόμμα Δημοκρατίας του Λαού HDP: 8 percent

Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης MHP: 6.9 percent

Κόμμα Ευημερίας Saadet: 1.8 percent

Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου DEVA: 1.1 percent

Κόμμα του Μέλλοντος Future: 0.9 percent

Άλλα κόμματα: 1.2 percent

Αναποφάσιστοι: 5.7 percent

Ψήφος διαμαρτυρίας: 6.3 percent

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6.6 percent

Πάντως, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση η συμμαχία ΑΚΡ και ΜΗΡ ξεπερνά το 50% στην πρόθεση ψήφου.

AKP: 39.3 percent

CHP: 22.6 percent

MHP: 10.5 percent

İYİ Party: 10.2 percent

HDP: 10.2 percent

Saadet Party: 1.2 percent

BBP: 1.1 percent

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης για το ποιον θεωρούν «πιο αξιόπιστο πολιτικό».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέλαβε την πρώτη θέση με 42,6% και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου τον ακολούθησε με 14,2% και τρίτος με 10,3% ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς. Το 7,2% δήλωσε η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, το 1,9% ο αρχηγός του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το 6,2% ο ηγέτης του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το 2,6% ο ιδρυτής του νεοσύστατου κόμματος Πατρίδα Μουχαρέμ Ιντζέ, το 2% ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και το 5,1% ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Πρόστιμα σε 5 τουρκικές εφημερίδες

Ο Διαμεσολαβητής Τύπου, Φαρούκ Νοτιφιέρ, δήλωσε ότι η Υπηρεσία (ΒΙΚ) που είναι υπεύθυνη για τη διανομή του κρατικού διαφημιστικού προϋπολογισμού, επέβαλε κυρώσεις σε 5 εφημερίδες που ήταν επικριτικές στην κυβέρνηση το 2020. Η BIK επέβαλε συνολικά 803 ημέρες απαγόρευσης διαφημίσεων.

Στην Τζουμχουριέτ 110 ημέρες απαγόρευσης διαφημίσεων, στη Μπιργκιούν 112 ημέρες, στην Εβρενσέλ 65 ημέρες, στην Κορκουσούζ 29 ημέρες και στη Σοζτζού 17 ημέρες. Το κόστος παραγωγής για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία αυξήθηκε απότομα τα τελευταία χρόνια μετά την πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου. Για να επιβιώσουν οικονομικά οι ιδιοκτήτες εφημερίδων βασίζονται όλο και περισσότερο στα έσοδα από τις διαφημίσεις που το BİK διανέμει ανάλογα με την κυκλοφορία.

Το BIK έχει επιβάλλει πάρα πολλές απαγορεύσεις σε μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια για μικρές τεχνικές λεπτομέρειες, με τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) και τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF) να ζητούν τον τερματισμό των αυθαίρετων απαγορεύσεων του οργανισμού.

Παρατείνεται η κράτηση Οσμάν Καβάλα

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της σύλληψης του Τούρκου επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα. Το δικαστήριο αποφάσισε να συγχωνευτεί η υπόθεση «κατασκοπείας» του Καβάλα με τη δίκη για το Γκεζί Παρκ.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος

 

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]