Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όργια στην ΕΥΠ με την ανοχή πρωθυπουργών;

 

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην ΕΥΠ: Τα εσώρουχα, τα αγγίγματα και η δυσμενής μετάθεση


Η πρώτη υπόθεση που "σκάει" στον στενό δημόσιο τομέα και μάλιστα στην πιό νευραλγική του υπηρεσία, την ΕΥΠ

Τα ήξεραν οι σημερινοί διοικούντες; Γνώριζε ο νυν πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης; 

Μήπως κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποιό "κεφάλι" σκέφτεται και λειτουργεί η ΕΥΠ;

Τα ήξερε ο τέως πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, προσωπική επιλογή του οποίου ήταν ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης;

Τι ρόλο έπαιξε με το Ιράν ο κ. Ρουμπάτης;   

Οι "δικαιωματιστές" της αριστερής ψευτοκουλτούρας δεν δίστασαν μπροστά στα προσωπικά τους καπρίτσια να θυσιάσουν ακόμη και τα εθνικά μας θέματα... 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Είμασταν από τους λίγους που ασχοληθήκαμε με τα "τεκταινόμενα" στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και είχαμε τολμήσει να καταδείξουμε τα "έργα" υπο-ομάδας που λειτουργούσε με κανόνες παράγκας (συστημικής), παραβιάζοντας τον ρόλο και το έργο της πλέον ευαίσθητης και κρίσιμης κρατικής υπηρεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με τις εξελίξεις, που αφορούν την είσοδο και την λειτουργία των "δικαιωματιστών της αριστεράς και του σοσιαλισμού" εντός της ΕΥΠ, κατά την περίοδο της διοίκησής της από τον κ. Ρουμπάτη, διαπιστώσαμε (και το καταγγείλαμε όταν συνέβη) πως υπήρξε μια κατάρρευση σε ολόκληρο το τμήμα της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην πλέον ευαίσθητη και κρίσιμη εθνικά περιοχή της πατρίδας μας, την Θράκη, την ίδια στιγμή που υπήρχαν έντονες καταγραφές της κατακόρυφης αύξησης των δραστηριοτήτων της περιβόητης τουρκικής ΜΙΤ στην περιοχή, στην οποία "αλώνιζαν" ελέω της κυβερνητικής (ΣΥΡΙΖΑ) απάθειας, αλλά και της υπηρεσιακής (ΕΥΠ) "διάλυσης" εξαιτίας των προσωπικών (2018) παρεμβάσεων του τότε διοικητή κ. Ρουμπάτη.
Του κ. Ρουμπάτη, που έδωσε "συνέντευξη" σε επιλεγμένους δημοσιογράφους που ήθελε να χειραγωγήσει για να προλάβει τις εξελίξεις διαπομπεύοντας πρώην και νυν στελέχη της ΕΥΠ, αλλά και που είχε ξεχάσει να τους μιλήσει για τις εξωσυστημικές επαφές του με το Ιράν (γνώριζαν τα δρώμενα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος;), αντιτιθέμενος στην σαφή πολιτική των δυτικών συμμάχων της Ελλάδας, που είχαν και συνεχίζουν να έχουν ανοιχτή ρήξη με την Τεχεράνη. 

Και ναι μεν η τότε επίθεση του κ. Ρουμπάτη κατά προσώπων της ΕΥΠ (πρώην και νυν) απέτυχε οικτρά, όμως οι εξελίξεις επανέφεραν στην δημοσιότητα θέματα που ο ίδιος (και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι;) είχε φροντίσει να παραμείνουν "κλειδωμένα σε συρτάρια" της ανυποληψίας και της αυθαιρεσίας που είχε διατρανωθεί επί των ημερών του στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το θέμα είναι τώρα, μετά και τις σημερινές εξελίξεις, αν όλα αυτά ήταν σε γνώση του σημερινού Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη… Τα ήξεραν λοιπόν όλα αυτά και αν τα ήξεραν τι έκαναν; Τα έστειλαν στον Εισαγγελέα ή τα συγκάλυψαν; Και αν ναι γιατί;

Ο κ. Τσίπρας του οποίου προσωπική επιλογή υπήρξε ο κ. Ρουμπάτης για Διοικητής της ΕΥΠ τα ήξερε όλα αυτά ή τα συγκάλυψε όπως συγκάλυψε και την περίπτωση του Πρέσβη της Βενεζουέλας;

Για να δούμε τώρα μετά από όλα αυτά τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης ώστε να θωρακίσει την Ε.Υ.Π. από τις όποιες αυθαιρεσίες και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας της ιεραρχίας εις βάρος του προσωπικού αυτής και να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες ούτως ώστε να προχωρήσει αυτή απερίσπαστη στη δύσκολη πράγματι αποστολή της στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά η Πατρίδα μας!

Μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, εντός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία κατέληξε σε κατηγορίες για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Την υπόθεση αποκαλύπτει το dikastiko.gr και αφορά σε πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ το οποίο ασκούσε ψυχολογική βία σε γυναίκα, στέλεχος της ΕΥΠ η οποία και υπηρετούσε σε κομβικής σημασίας μονάδα για την χώρα.

Μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από πρώην μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταγγέλλει επωνύμως γυναίκα –στέλεχος της ΕΥΠ που είχε υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας , ενώπιον των δικαστικών αρχών. Με μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές ζητεί να διαπιστώσουν αν διαπράχθηκαν σειρά αδικημάτων για τα οποία επισυνάπτει και 3 μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ συναδέλφων της και ενός ακόμα προσώπου της περιοχής που υπηρετούσε όταν –φέρονται να –έγιναν όσα καταγγέλλει.

Αντιδικία

Η γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία με το εν λόγω πρόσωπο, καθώς όπως περιγράφει το 2018 παύθηκε από την κομβική θέση που κατείχε και τοποθετήθηκε σε θέση «ψυγείο» , ενώ κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη) , γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει. Μάλιστα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών , χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας. Μάλιστα όπως λέει , παρά τη σφοδρότητα των κατηγοριών σε βάρος της, της επιβλήθηκε «η «αυστηρή» ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…».

Αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και την μετέπειτα διοίκηση της υπηρεσίας , για όλα όσα είχε καταγγείλει και όσα ισχυρίζεται ότι έχουν συμβεί.

Η γυναίκα σπεύδει σήμερα όμως να προσθέσει τη φωνή της σε αυτές των γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλική βία ή παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους , αναφέροντας μάλιστα πως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και οι παροτρύνσεις να μιλήσουν όλες οι γυναίκες «μου δίνει το κουράγιο να μιλήσω και πλέον να διεκδικήσω την αποκατάστασή μου, εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά , στα δικαστήρια».

Καρδούλες και μηνύματα

Η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδίκηματα της «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας», «ψευδή καταμήνυση». Προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας.

Όπως αναφέρει :

«Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! … Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! … Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!! … Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη … Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την …. και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο «για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα» …. Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ … Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ. Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου….., δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει. Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. γύρω περιοχής) , να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος, πέραν του ότι αρέσκετο συχνά να δηλώνει δημοσίως και αυτάρεσκα την ιδιότητά του!. Συνήθως πρότεινε δύο δωμάτια, αν όχι διπλανά οπωσδήποτε στον ίδιο όροφο, έως την έσχατη προσπάθειά του, οπότε και μου είχε προτείνει να νοικιάσουμε μία σουίτα που ο χώρος της θα ήταν σίγουρα επαρκής για να διανυκτερεύσουμε και οι δύο μαζί στον ίδιο χώρο.

Με ξεκάθαρη ψυχολογική βία ή και απειλή άλλης βίας περιέγραψα στη μηνυτήρια αναφορά μου τρεις περιπτώσεις που ο μηνυόμενος, ερχόμενος, επέμενε να με συναντήσει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της….. , ήτοι εκτός ζώνης ευθύνης της Μονάδας και μάλιστα, με το πέρας των συνομιλιών, να διανυκτερεύσοuμε εκεί, παρά το γεγονός ότι εγώ πάντα το απέφευγα τονίζοντας ότι το σπίτι μου απείχε μόλις 30 λεπτά και πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η γειτονική Μονάδα.

«Χειρονομίες»

Ανέφερα επίσης, ότι η ψυχολογική βία που ήσκησε ο μηνυόμενος σε βάρος μου εκτείνεται σε χειρονομίες και λεκτικές παρενοχλητικές προσεγγίσεις, και χαϊδέματα: Τον Σεπτέμβριο του 2017 μου ζήτησε να μεταβώ στη Θεσσαλονίκη δήθεν για υπηρεσιακή συνάντηση στην οποία θα συμμετείχε και η …. alter ego του . Αφικνούμενη στο αεροδρόμιο για να τους παραλάβω, συνειδητοποίησα ότι είχε έλθει μόνος. Ξεκίνησε αμέσως τα συνήθη υπονοούμενα και υπαινιγμούς. Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής άρχισε και τις χειρονομίες πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντας με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά, προσποιήθηκα ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου, τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του. Μάλιστα, στο βιβλίο συμβάντων του 424 Γ.Ν.Σ, εκτός από το όνομά μου, ανεγράφη και η τότε ιδιότητά μου…..»

«Όνειρο»

Η γυναίκα αναφέρει πως ουσιαστικά εκεί πρώτη φορά της είπε ευθέως ότι «ονειρευόταν να κάνει έρωτα μαζί μου» και «με προέτρεψε να σκοτώσω τον πατέρα μου στο μυαλό μου(!!!) διότι από εκεί πήγαζε το τόσο έντονο αίσθημα καθήκοντος που με κρατάει μακριά από τις χαρές της ζωής».

Συμπληρώνει δε:

«…Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω, εκ της θέσεώς μου, να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως επί παραδείγματι το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου μου πρότεινε «να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούσε να έπαιρνε μαζί μας και τον εραστή μου». . .

«Πειθαρχικό»

Η πολιορκία σε βάρος μου δεν επετεύχθη και αυτός ήταν ο λόγος για την ψευδή καταμήνυσή μου από το μηνυόμενο για την τέλεση πληθώρας ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων, όπως λεπτομερώς αναφέρω στην μηνυτήρια αναφορά μου. Τον Ιούνιο του 2018 έλαβα από κλήση σε απολογία που αφορούσε τον μισό Πειθαρχικό και Ποινικό Κώδικα για πειθαρχικά αλλά και για βαριά ποινικά αδικήματα από παράβαση καθήκοντος μέχρι και την Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας, οπότε και αντιλήφθηκα πως οι σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι που είχε επικαλεσθεί προκειμένου να με απομακρύνει από την ….. , αφορούσαν στην μη θετική εξέλιξη μίας υπηρεσιακής υπόθεσης, στην οποία ο ίδιος με είχε εμπλέξει, έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό ο ίδιος και η ως άνω ……

Με άλλα λόγια, το δίδυμο ……. εμφανιζόταν να μου αποδίδει την πλήρη ευθύνη για μία επιχείρηση που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει και όπως γινόταν παραδεκτό, στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία, είχε υλοποιηθεί βάσει προφορικών εντολών τους. Από πλευράς μου, συνειδητοποιώντας ότι είχε ενορχηστρώσει μία πλεκτάνη προκειμένου να με καταρρακώσει, όχι μόνον επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά και να με διαπομπεύσει δημοσίως, κατέθεσα άμεσα τις έγγραφες εξηγήσεις μου στην πειθαρχική διαδικασία και ταυτόχρονα προέβην σε Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (απεστάλη με δικαστικό επιμελητή στις 26.6.2018… ). Στο συγκεκριμένο έγγραφο, έχω περιγράψει αναλυτικά τον εξευτελιστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκα εγώ και οι συνάδελφοί μου στην Μονάδα.

Δηλώνω παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας…

Ο σημερινός πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, κ. Μητσοτάκης οφείλει να προβεί στην άμεση αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης της συγκεκριμένης υπαλλήλου. Οφείλει να την αποκαταστήσει ηθικά αλλά και υπηρεσιακά, βγάζοντάς την από το "τιμωρητικό ψυγείο" επαναφέροντάς την στην πρότερη θέση, αλλά και απαιτώντας δημοσίως την παραδειγματική τιμωρία του μεγαλο-γεροντο-στελέχους.

Και αυτά είναι τα αυτονόητα που δημοσίως πρέπει να πράξει ο σημερινός πρωθυπουργός, αν θέλει να εμφανίζεται ως γνήσιος υπερασπιστής της αλήθειας και του δικαίου... Η αποκατάσταση του κύρους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπως και η ηθική και επαγγελματική αποκατάσταση και επαναφορά και της γυναίκας θύματος του πρώην μεγαλο-στελέχους της υπηρεσίας, βρίσκονται στα χέρια του σημερινού πρωθυπουργού, κ. Κ. Μητσοτάκη. Οι αποφάσεις του θα κρίνουν και τα ηθικά του μέτρα ως πρωθυπουργού της χώρας... Εξάλλου, σύμφωνα με το αρχαίο ρητό "αρχή άνδρα δείκνυσι" (η άσκηση της εξουσίας αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου, την ψυχή, τα αισθήματα και τις ιδέες του)...

 

 

 

 





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΨΕΜΜΑ, ΑΙΜΑ, ΣΠΕΡΜΑ...Ανέκαθεν υπήρξαν οι κινητήριο τροχοί της κοινωνίας. Και ειδικά οι Μ.Υ. τα 'μαγειρεία' αυτών...Και να ήταν αυτή η μόνη περίπτωση στην ΕΥΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εργασιακό booling , για διάφορους λόγους, ήταν χαρακτηριστικό της περιόδου κατά την οποία διοίκησε την ΕΥΠ ο συγκεκριμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]