Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε καθεστώς ομηρίας

 


Το σιδηρούν κράτος, το οποίο έχει αναγορεύσει ως μείζον φαινόμενο τη σύγχρονη μάστιγα του ιού, αδυνατεί να λάβει προληπτικά μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία «Μήδεια» βυθίζοντας εν έτει 2021 τον κόσμο εις τον ζόφο και την ανασφάλεια, μολονότι υπάρχει ήδη προηγούμενο, από παλαιότερες κακοκαιρίας νεροποντής.

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας προξενούν την απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση των πληγέντων πολιτών, τη στιγμή την οποία η Πολιτεία ομοιάζει με ακυβέρνητο πλοίο ενός επιτελείου υπερφίαλα αλαζόνων, οι οποίοι διοικούν τη χώρα επενδύοντας ανυπερθέτως εις την καθολική καλλιέργεια φόβου, αφενός διά των τελούντων εν διατεταγμένη έμμισθη υπηρεσία καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις παραχαράσσοντας την αντικειμενική πραγματικότητα, εμποιώντας το αίσθημα φόβου και ανησυχίας προς τους αδαείς πολίτες, καταλύοντας συνάμα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους (ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, εκδήλωση ελευθέρας βουλήσεως ως προς την συγκατάθεση διά μία ιατρική πράξη, όπως η επιβεβλημένη μασκοφορία), και αφετέρου διά της αστυνόμευσης της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, όπου τα αστυνομικά όργανα εφαρμόζουν τον πειθαναγκασμό προς τη χρήση μάσκας ασκώντας παράνομη βία προς τους πολίτες διά της επιβολής ιδιαζόντως επαχθών διοικητικών προστίμων ή προβαίνοντας σε κατάχρηση εξουσίας και επίδειξη ισχύος εις τους πολίτες, οι οποίοι τολμούν κατά το άρθρο 120, παρ. 2 και 4 του Συντάγματος, εν συνδυασμώ με το άρθρο 25 του Π.Κ., να προβάλλουν το δικαίωμα της ατομικής αντίστασης κατ’ επιταγή του Συντάγματος αλλά και της ΕΣΔΑ, εν συναρτήσει με την κατάσταση ανάγκης η οποία αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης κατά την προαναφερθείσα διάταξη του Ποινικού Κώδικα περί της δήθεν ανυπακοής.

Η επί μακρόν αναστολή των συνταγματικών δικαιωμάτων υποσκάπτει τα θεμέλια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και κλυδωνίζει εκ βάθρων τους θεσμούς, δοθέντος ότι έγκριτοι καθηγητές πανεπιστημίου καθώς και η εισαγγελική και δικαστική Αρχή τελούν συλλήβδην εν αφωνία και πρωτόγνωρη εκκωφαντική σιωπή διά την πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή την οποία βιώνουμε.

Εν κατακλείδι, ας καταστούμε αυτοκλήτως θεματοφύλακες της νομιμότητας και ας μετέλθουμε την άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, εναντίον της αυθαιρεσίας των κυβερνώντων, οι οποίοι διά των εντεταλμένων βραχιόνων τους ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία προς τον κόσμο, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα με το πρόσχημα της υγείας, ενώ συγχρόνως διά της νομοθετικής «κερκόπορτας» τους αρπάζουν τις περιουσίες (Πτωχευτικός Κώδικας, επίσπευση εκδίκασης Ν. Κατσέλη με συνοπτικές διαδικασίες, άνευ ακροαματικής διαδικασίας).

Ας εξέλθουμε από το επιβεβλημένο έκνομο καθεστώς ομηρίας εις το οποίο ακουσίως έχουν περιαχθεί υπό της της Πολιτείας, εξερχόμενοι από τον απάνθρωπη ψηφιακή ειρκτή συνειδησιακού εξανδραποδισμού μας, ακολουθώντας τα πραγματικά πρότυπα αγωνιστικότητας, εξ αφορμής της συμπληρώσεως των 200 ετών εκ της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας από τον οθωμανικό ζυγό της τυραννίας. Συνελόντι ειπείν, «…οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά» (Γ. Σεφέρης «Τελευταίος Σταθμός»), ως εκ τούτου ήγγικεν η ώρα να επιλέξουμε στρατόπεδο καταπολεμώντας την ποινικοποίηση του ελεύθερου φρονήματός μας!

Newsbreak




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]