Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών


Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων, Σάσο Μιγιάλκοφ, τον οποίο οι διωκτικές αρχές της χώρας αναζητούν εδώ και δύο ημέρες εμφανίστηκε χθες το απόγευμα εντελώς μόνος του στην Εισαγγελία των Σκοπίων, για να παραλάβει δικαστική απόφαση εις βάρος του για κατ΄οίκον κράτηση.

Σε δήλωση του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «24 Vesti», μπροστά από την Εισαγγελία, ο Μιγιάλκοφ είπε ότι είχε πολύ υψηλό πυρετό χθες και ζήτησε συγγνώμη από την κοινή γνώμη, από την κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα της χώρας για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Ισχυρίστηκε ότι δεν εγκατέλειψε καθόλου τα Σκόπια και ότι δεν ήξερε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, επειδή είχε υψηλό πυρετό και μόλις σήμερα το πρωί έμαθε για το τι συμβαίνει. Όπως είπε, η αστυνομία δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει στη διεύθυνση κατοικίας του, διότι αυτοαπομονώθηκε σε άλλο σπίτι, με συμπτώματα κορωναϊού.

Μόλις χθες, οι διωκτικές αρχές της χώρας εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Μιγιάλκοφ, φοβούμενες ότι ο τελευταίος είχε διαφύγει από τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ είχε εκφράσει την «απογοήτευσή» του για το γεγονός ότι ο Σάσο Μιγιάλκοφ «διέφυγε», όπως είπε, ενώ ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πεντάροφσκι σε γραπτή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «τέτοια φαινόμενα (σ.σ. διαφυγή Μιγιάλκοφ) είναι απαράδεκτα για μια χώρα που αναμένει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το δε αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE είχε ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ «για το φιάσκο διαφυγής του Μιγιάλκοφ».

Την Κυριακή, δικαστής των Σκοπίων, μετά από αίτημα της Εισαγγελίας, διέταξε την κατ΄οίκον κράτηση του Μιγιάλκοφ, ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου (αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου) για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. H Εισαγγελία είχε αναφέρει πως είχε πληροφορίες ότι ο Μιγιάλκοφ σχεδίαζε να διαφύγει. Η αστυνομία, που αναζητούσε από το απόγευμα της Κυριακής τον Μιγιάλκοφ, δεν είχε κατορθώσει να τον εντοπίσει.

Ο Σάσο Μιγιάλκοφ είναι ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]