Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπονόμευση των διερευνητικών «βλέπει» η Άγκυρα στις δηλώσεις Ιερωνύμου


Παράλογες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου για το Ισλάμ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που επανεκκινούν στις 25 Ιανουαρίου.

Παρά τη διευκρινιστική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, που επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ιερώνυμος «δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη» και ότι «σέβεται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες», το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής επιχειρώντας να δώσει πολιτική διάσταση στο θέμα.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζει παράλογα τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, υποστηρίζοντας πως τέτοιες «προκλητικές δηλώσεις, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν το τρομακτικό επίπεδο που έχει φτάσει η ισλαμοφοβία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε έντονα τις παράλογες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι για τη θρησκεία του Ισλάμ.

Η θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης βασισμένη στην κατανόηση της ανοχής και της συμπόνιας που διασφαλίζει τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Στις παγκόσμιες πανδημικές συνθήκες που διέρχεται ολόκληρος ο κόσμος, όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής.

Είναι λυπηρό οι θρησκευτικοί ηγέτες που πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη να σπέρνουν σπόρους διαφωνίας σε κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες εκφράσεις. Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο που έχει φτάσει η ισλαμοφοβία.

Ο λόγος για τον αυξανόμενο ρατσισμό, το Ισλάμ και την ξενοφοβία στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά τέτοιες κακοήθεις ιδέες.

Το γεγονός ότι μια τέτοια ανακοίνωση γίνεται σε περίοδο που υπάρχουν προετοιμασίες για διερευνητικές συνομιλίες συνιστά ατυχές βήμα προς την υπονόμευση της διαδικασίας».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]