Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχονται εκλογές για “εθνικό θέμα”;


Αυτή τη φορά δεν θα είναι πρόφαση γι΄αυτό προσοχή και Καλή Φώτιση
 

Μαζί με τον ανασχηματισμό “φούντωσαν” για τα καλά τα σενάρια περί εκλογών! Από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, λένε οι προβλέψεις πολιτικών συντακτών και αναλυτών, που τις θεωρούν βέβαιες.

“Αν όλα έχουν πάει καλά με τους εμβολιασμούς και οι πολίτες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν θα εκμεταλλευθεί το “θετικό κλίμα” για να ανανεώσει την εντολή και να ασχοληθεί με την οικονομία”…

Αν όλα πάνε καλά -που προς το παρόν δε φαίνεται να πηγαίνουν- και “οι πολίτες έχουν χαλαρώσει” ,γιατί να μη συνεχίσει τη δουλειά της η κυβέρνηση και θα πρέπει να πάμε σε εκλογές;
Αν δεν κάνουμε λάθος, το πρώτο που πρέπει να απασχολεί μια κυβέρνηση είναι η χώρα κι όχι η παράταση της ζωής της. Λέμε τώρα…

Το δεύτερο ερώτημα είναι με ποιο “εθνικό θέμα” θα πάμε σε εκλογές. Με τον κορωνοϊό, την οικονομία ή μήπως με τα ελληνοτουρκικά; Δυστυχώς και στις τρεις περιπτώσεις θα ΄ναι η πρώτη φορά που η επίκληση “εθνικού θέματος” δεν θα ΄ναι προσχηματική…

Σ΄ ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά. Είναι δεδομένο ότι μέσα στο μήνα θα ακούσουμε ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών. Εκ των προτέρων γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Με τα ζητήματα που θέτει η Τουρκία η συζήτηση δεν μπορεί να πάει μακριά. 

Επιμένουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα συζητά με την Τουρκία “υπό οποιεσδήποτε συνθήκες”.

Θέματα αποστρατιωτικοποίησης νησιών, “γκρίζων ζωνών” δεν μπορούν να συζητηθούν. 

Συνεπώς οι διερευνητικές επαφές θα ναυαγήσουν και θα οδηγηθούμε σε μία νέα φάση κλιμάκωσης, μάλλον χειρότερη κι απ΄ αυτή του καλοκαιριού. 

Σ΄ αυτή τη περίπτωση δεν νομίζουμε ότι θα ΄ναι σοφό να πάει η χώρα σε εκλογές. Ομοψυχία θα χρειάζεται κι όχι …προεκλογική περίοδο. 

Συνεπώς , χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις πολιτικές αναλύσεις και προβλέψεις, νομίζουμε ότι δεν είναι τόσο απλό να πάει η κυβέρνηση την χώρα σε εκλογές. 

Όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή δεν θα μπορέσει να το κάνει.

Militaire

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]