Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ίμια: Τουρκικό σκάφος χτύπησε δύο σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού


3 τουρκικά σκάφη εναντίον 2 του Λιμενικού και στη μέση 5 ελληνικά αλιευτικά

Το επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος δεν ήταν μια απλή “αψιμαχία” ή ένας από τους συνηθισμένους “τσαμπουκάδες” των Τούρκων. Η τουρκική ακτοφυλακή πήγε στην περιοχή των Ιμίων για να διώξει 5 ελληνικά αλιευτικά σκάφη τα πληρώματα των οποίων έκαναν τη δουλειά τους. Τη δουλειά από την οποία ζουν και εδώ και πολύ καιρό φωνάζουν ότι κινδυνεύουν να τη χάσουν από τους Τούρκους αλιείς που ψαρεύουν όπου θέλουν! Όπως γράφουμε από τον Ιούλιο , όταν οι Τούρκοι μέσα σε λίγες ώρες έβγαλαν στο Αιγαίο δεκάδες αλιευτικά τους, συνεκμετάλλευση επιδιώκουν και στην αλιεία του Αιγαίου.

Νωρίς το πρωί οι Έλληνες ψαράδες με τα 5 σκάφη τους βρίσκονταν στην περιοχή των Ιμίων. Τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν στην περιοχή και απαίτησαν από τους Έλληνες αλιείς να αποχωρήσουν. Οι ψαράδες κάλεσαν το Λιμενικό Σώμα , το οποίο έστειλε στην περιοχή δύο σκάφη.

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συγκρούστηκε στην περιοχή των Ιμίων με δύο σκάφη του Λιμενικού! Η σύγκρουση έγινε όταν η τουρκική ακτοφυλακίδα επιχείρησε να απομακρύνει το σκάφος του Λιμενικού από την περιοχή. Δεύτερο σκάφος του Λιμενικού έσπευσε προς υποστήριξη αλλά το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά συνέχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και με τα δύο ελληνικά σκάφη, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές.

Militaire






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]