Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραμπ: "Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο"


Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, για τελευταία φορά πριν εγκαταλείψει - σε λίγες ώρες - την ιδιότητα του αρχηγού του αμερικανικού κράτους.

Φορώντας μαύρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, εμφανίστηκε στη νότια πλευρά του κτιρίου της αμερικανικής Προεδρίας περί τις 8.15 ώρα ανατολικών ΗΠΑ και είχε σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους, πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One.

Στο πλευρό του βρισκόταν η απερχόμενη Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, ντυμένη στα μαύρα και με μεγάλα γυαλιά ηλίου, μαύρη τσάντα και μαύρα παπούτσια.

Ενάντια στην παράδοση, ο Τραμπ και η σύζυγός του δεν θα λάβουν μέρος στην τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του, Τζο Μπάιντεν. Ο απερχόμενος πρόεδρος πέταξε για τη Βάση Andrews, όπου έδωσε μια τελευταία ομιλία ενώπιον πολιτικών υποστηρικτών του, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στην κατοικία του, στην Φλόριντα.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η σύζυγός του, Κάρεν Πενς, θα παραστούν κανονικά στην τελετή της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, κατά την οποία υποστηρικτές του τον επευφημούσαν, ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε ότι "κανείς δεν έχει ιδέα πόσα σκληρά" εργάστηκε ο ίδιος και η οικογένειά του τα τέσσερα χρόνια της θητείας του στον προεδρικό θώκο.

"Όσα πετύχαμε υπήρξαν εντυπωσιακά από κάθε άποψη", ανέφερε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που έλαβε για ζητήματα σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις.

Για την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, η οποία διαδέχεται τη δική του, υπογράμμισε: "Ελπίζω ότι δεν θα αυξήσουν τους φόρους αλλά, εάν το κάνουν, θα μπορώ να πω ότι σας το είχα πει!".

Για την πανδημία του κορονοϊού, ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε ότι "καταφέραμε ένα ιατρικό θαύμα και αυτό είναι το εμβόλιο", ενώ έκανε λόγο για τον "κινεζικό ιό" ο οποίος είναι ένα "απαίσιο πράγμα".

Απηύθυνε τέλος την "αγάπη του" στις οικογένειες όσων υπέφεραν βαριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

"Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο", είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή στην Βάση Αντριους.

Παρόντα, τα μέλη της οικογένειάς του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. 

Άφησε επιστολή για τον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε μια επιστολή στον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαντ Ντίρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, λίγο μετά την αναχώρησή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του για περισσότερους από δύο μήνες, δεν έχει συγχαρεί μέχρι στιγμής τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του.

Η επιστολή που άφησε στο Οβάλ Γραφείο για τον διάδοχό του αποτελεί παράδοση στις ΗΠΑ.

"Δεν είμαστε προσωρινοί κάτοχοι αυτής της θέσης", είχε γράψει πριν από τέσσερα χρόνια ο Μπαράκ Ομπάμα.

"Αυτή η θέση μας καθιστά προστάτες των θεσμών και των δημοκρατικών παραδόσεων όπως το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών, την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων για τα οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν", συμπλήρωνε.

 

 

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]