Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκουλίκι στο αγκίστρι


Ο Σαμαράς έπαθε το 2012 και έμαθε. Έκανε πανστρατιά και πήρε 19% γιατί εμφανίστηκε κάτι άλλο δεξιά της (μνημονιακής, ελέω κωλοτούμπας Σαμαρά, δηλαδή σοσιαλιστικής) ΝΔ που πήρε 11% με το καλημέρα και το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ από κόμμα έγινε απόκομμα.

Βλέπει ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζει... πανστρατιά και θα πάει για εκλογές σε λίγους μήνες. Νομοτελειακά θα καταλήξει με ποσοστά Δημοκρατικής Συμμαχίας, άρα δεξιά της -αποδεδειγμένα, πλέον- ανθελληνικά ευρωπατριωτικής παράταξης του ρουφιάνου των SS θα προκύψει κάτι άλλο.

Τί κάνει λοιπόν ο Σαμαράς με το άρθρο του στην Καθημερινή;

Προσπαθεί να μαντρώσει τα πρόβατα.

Έκανε πραξικόπημα μαζί με τον Βενιζέλο και τη Γερμανία για να μην πτωχεύσουν οι γαλλογερμανικές τράπεζες εφαρμόζοντας το δόγμα της ευρωβουλευτού Τζαβέλλα «να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσει η Ευρωπαϊκή Εταιρία Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών».

(Παρένθεση: τόσα χρόνια που έλεγα ότι το Βερολίνο είναι η Μόσχα επί ΕΣΣΔ εισέπραττα μηδιάσματα, μέχρι που διέρρευσαν προ ημερών οι σημειώσεις της Θάτσερ, η οποία παρομοίαζε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με κομμουνιστικό Politburo και ίσιωσαν ορισμένες κακές γλώσσες...)

Δεν εφάρμοσε όσα τώρα πουλάει επικοινωνιακά ως αρχές του:

- έβαλε πλάτη στον Μητσοτάκη ως στρατιωτάκι ακούνητο και αμίλητο για να περάσει ο Τσίπρας το Σκοπιανό (αν είχε βγει δημόσια εναντίον της συμφωνίας λέγοντας ότι δεν θα εφαρμοστεί, δεν θα είχε περάσει καν) και τώρα το παίζει Μακεδονομάχος

- ανέφερε την ΑΟΖ που στήριξε το 2011, την ανακήρυξη της οποίας... ξέχασε ενώ κυβερνούσε ως Πρωθυπουργός!

Όσο για τα περί διερευνητικών, δεν χρειάστηκε πολύ φαντασία για να πει το αυτονόητο, γνωρίζοντας μάλιστα εκ των έσω ότι ο Μητσοτάκης πούλησε εξυπηρέτηση στη Γερμανία με τις διερευνητικές: η Τουρκία γλιτώνει τις κυρώσεις γιατί έκατσε στο τραπέζι, η Γερμανία συνεχίζει να πουλάει όπλα και άλλα πολλά στην Τουρκία, και ο Μητσοτάκης παίρνει το ελεύθερο στη διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης, δηλαδή θα το φάει με μπροστινές του εταιρίες, όπως έκανε με τις κρατικές... διευκολύνσεις στην Aegean. Ποιός είναι ο μόνος χαμένος; Η Ελλάδα.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφωνία Μητσοτάκη και Σαμαρά για την επί της ουσίας διαχείριση. Αγκαλίτσα έβαζαν ως αντιπολίτευση πλάτη στην κυβέρνηση, αγκαλίτσα στηρίζουν το ίδιο σενάριο και τώρα. Διεκδίκηση μέρους του ταμείου είναι το μόνο ζήτημα (και) των εν λόγω ηθοποιών του ίδιου θίασου.

Ούτε ο Σαμαράς εκφράζει το 19% ούτε ο συνομιλητής του Καμμένος εκφράζει το 11% του 2012.

Σε άλλους άνηκαν αυτά τα ποσοστά, άλλοι θα τα πάρουν αύριο το πρωΐ.

Στον Σαμαρά ανήκει το... σχεδόν μηδέν της Πολιτικής Άνοιξης και στον Καμμένο το... σχεδόν μηδέν των τελευταίων εκλογών και ακόμα παρακάτω.

Κανένας εκ των δύο δεν μπορεί να εκφράσει το 48% που θέλει νέο κόμμα, χωρίς πρόσωπα της Μεταπολίτευσης, διότι και οι δύο είναι πρόσωπα της Μεταπολίτευσης.

Πιέζοντας για 4-5 υπουργεία ελέγχου του «για να μην κινηθεί αλλιώς», είναι εκβιασμός επιπέδου πεθαμένου που απειλεί να αυτοκτονήσει.

Τεστάροντας αντιδράσεις ως λαγός του κομμουνιστή ολιγάρχη που τον κατευθύνει (αυτού που έδωσε την εντολή στον Καμμένο να φύγει από την κυβέρνηση Τσίπρα για να υπογράψει ο Αποστολάκης και να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών), χρησιμοποιείται ως δόλωμα σε θολά νερά να δουν πόσα ψάρια υπάρχουν.

Δεν είναι επαναστάτης, ούτε ξύπνησε με πατριωτικά αισθήματα μετανοίας.

Έναν ρόλο παίζει και αυτός στο σημερινό έργο.

Είναι το σκουλίκι στο αγκίστρι.

Anaconda






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]