Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προεδρική χάρη στον εαυτό του θέλει να απονείμει ο Τραμπ


Την πιθανότητα να δώσει προεδρική χάρη στον εαυτό του προτού αποχωρήσει από το αξίωμά του στις 20 Ιανουαρίου εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τους New York Times, επικαλούμενο συνεργάτες του, οι οποίοι και αναφέρουν ότι το θέμα αυτό τον απασχολεί από την ημέρα των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Τραμπ είπε στους συμβούλους του ότι σκέφτεται να απονείμει προεδρική χάρη στον εαυτό του και, σε άλλες περιπτώσεις, ρώτησε αν πρέπει και ποια θα είναι η επίδραση σε αυτόν νομικά και πολιτικά. «Δεν ήταν σαφές εάν είχε συζητήσει το θέμα από τότε που υποκίνησε τους υποστηρικτές του την Τετάρτη να διαδηλώσουν στο Καπιτώλιο, όπου κάποιοι εισέβαλαν στο κτίριο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνει ακόμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δείξει ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, ενώ εδώ και καιρό υποστηρίζει πως «έχει τη δύναμη να συγχωρήσει τον εαυτό του». Προσθέτει δε ότι το να συζητάει τις απόψεις τους με τους συνεργάτες του για ένα ζήτημα είναι ένδειξη συνήθως πως ετοιμάζεται να ακολουθήσει τους στόχους του.

«Έχει πειστεί ότι οι εχθροί του θα χρησιμοποιήσουν τους μοχλούς επιβολής του νόμου για να τον στοχεύσουν μετά την αποχώρησή του», συμπληρώνει.

Να σημειωθεί ότι στην ιστορία των ΗΠΑ κανένας πρόεδρος δεν έχει απονείμει προεδρική χάρη στον εαυτό του οπότε δεν είναι σαφές εάν η ενέργεια αυτή θα αντέξει τις νομικές προκλήσεις, ενώ επικαλούμενο ειδικούς το δημοσίευμα τονίζει πως «θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο».

Ο Τραμπ έχει ήδη απονείμει προεδρική χάρη σε ορισμένους από τους πρώην συμβούλους του, συμπεριλαμβανομένων των Michael Flynn και Paul Manafort, την τελευταία εβδομάδα της προεδρίας του.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]