Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανική «ασπίδα» στους εξοπλισμούς της Τουρκίας


Στην απόρριψη του αιτήματος της Ελλάδας για εμπάργκο όπλων κατά της Άγκυρας, λόγω της διένεξης για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε σήμερα Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. «Στρατηγικά, δεν το θεωρώ αυτό ως τον ορθό δρόμο», δήλωσε σε συνέντευξή του.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και τόσο εύκολο έναντι ενός νατοϊκού εταίρου. Γιατί έχουμε ήδη βιώσει μια φορά ότι ο νατοϊκός εταίρος Τουρκία, επειδή δεν έλαβε άλλους πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους αγόρασε απλώς έπειτα στη Ρωσία».

Μάλιστα εξέφρασε την βούληση της γερμανικής κυβέρνησης για κατάπαυση της διαμάχης δια της διπλωματικής οδού. «Φυσικά, θα συνεχίσουμε να ποντάρουμε στο ότι θα υπάρξει λύση για τη διένεξη και δεν θα πρέπει μονίμως να αφαιρούμε από την εξοπλιστική συνεργασία έναν νατοϊκό εταίρο», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι το Βερολίνο έχει συμφωνήσει με την Άγκυρα την παράδοση έξι υποβρυχίων, που συναρμολογούνται στην Τουρκία με μαζική συμμετοχή του ομίλου ThyssenKrupp Marine Systems. Η Γερμανία μετά την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Βόρεια Συρία τον Οκτώβριο του 2019, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περιόρισε τις εξοπλιστικές εξαγωγές στην Τουρκία. Αντίθετα, τα εξαρτήματα υποβρυχίων επιτρέπεται ακόμα να εξάγονται, αναφέρει το εν λόγω πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Maas παραδέχτηκε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες δεν έφεραν μέχρι τώρα την επιθυμητή πρόοδο. Γι’ αυτό και η ΕΕ πριν από δύο εβδομάδες αποφάσισε κυρώσεις κατά μεμονωμένων προσώπων και τουρκικών επιχειρήσεων, που εμπλέκονται στις θεωρούμενες παράνομες δοκιμαστικές γεωτρήσεις. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι κυρώσεις κατά ολόκληρων οικονομικών κλάδων ή ένα εμπάργκο όπλων δεν έλαβαν στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες θα εξεταστούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής τον Μάρτιο.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]