Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε στην Ανατολική Μεσόγειο


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ομιλία του για τον απολογισμό του 2020 αναφέρθηκε και στις εξελίξεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας πως «για τα νόμιμα δικαιώματά μας, όταν κινούμαστε. δεν το κάνουμε για να ικανοποιούμε τον κόσμο. Στόχος μας είναι τα συμφέροντα μας».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας:

«Στην ανατολική Μεσόγειο, υψώσαμε τη σημαία μας με το Oruc Reis, το Μπαρμπαρός και το Γιαβούζ και δείξαμε πως δίχως εμάς δεν μπορεί να συμβεί κάτι στην περιοχή. Το δείξαμε αυτό όχι μόνο στις παράκτιες χώρες αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο. Και δείξαμε σε εχθρούς και φίλους το τι μπορούμε να κάνουμε. Στην Κύπρο θέλουμε λύση. Όχι όμως μια ομοσπονδία, αλλά λύση με δυο κυρίαρχα κράτη».

Ο ίδιος, επιπλέον, πρότεινε για άλλη μια φορά την Διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με τις Βρυξέλλες σημειώνοντας: «Ήταν μια σχέση γεμάτη με ένταση λόγω της Ελλάδας, των Ελληνοκυπρίων και της Γαλλίας που επέμεναν να θέτουν τις διαφορές τους με τη χώρα μας. Στην τελευταία Σύνοδο υπάρχουν σημεία που δεν μας ικανοποιούν, όμως φαίνεται πως επικράτησε κοινή λογική. Είμαστε κομμάτι της Ευρώπης κι ας μην είμαστε μέλος της Ε.Ε.».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]