Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μόλις ολοκλήρωσε τείχος 81 χλμ στα σύνορα με το Ιράν


Και όμως, φώναζε για τον φράχτη στον Έβρο

Η Τουρκία φώναζε για το τείχος που ήθελε να κατασκευάσει η Ελλάδα στα σύνορα στον Έβρο, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του προσφυγικού, κατηγορώντας την Ελλάδα πως "κόβει" τη διαδρομή των προσφύγων προς την Ευρώπη. Την ίδια ώρα, από την άλλη πλευρά των συνόρων, το τουρκικό καθεστώς χτίζει φράχτες όπου μπορεί.

Η Τουρκία ολοκλήρωσε την Παρασκευή ένα φράγμα ασφαλείας 81 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με το Ιράν, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter.

Ο τοίχος εκτείνεται κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της επαρχίας Αγρί στη βορειοδυτική άκρη του Ιράν.

Καλύπτει περίπου το 15% των συνόρων μήπους 534 χιλιομέτρων, μεταξύ των δύο χωρών και αποτελείται από ενισχυμένο σκυρόδεμα που καλύπτεται από συρματοπλέγματα και συνοδεύεται από ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης με βιντεοκάμερες.

Η εργασία διήρκεσε δύο χρόνια.

Ο Σοϊλού είπε ότι το τείχος θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των απειλών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), καθώς και από ομάδες που συνδέονται με αυτό.

Ένα παρόμοιο τείχος έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο μέρος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Πέτρος Κράνιας
Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]