Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υποχώρηση των Τούρκων στην Συρία!


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός εκκένωσε σήμερα πλήρως και εγκατέλειψε το στρατιωτικό παρατηρητήριο που είχε εγκαθιδρύσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ανατολικά της πόλης Σαρακίμπ στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Η πόλη αυτή είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας, και έχουν διεξαχθεί ανελέητές μάχες για τον έλεγχο της. Η πρόσφατη βομβαρδισμοί του συριακού πυροβολικού και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας (φωτό) έκαναν τους ισλαμιστές που συνεργάζονται με τους τούρκους να υποχωρήσουν προς τα δυτικά και έτσι το μέτωπο έχει μεταφερθεί στην περιοχή που υπήρχε το τουρκικό παρατηρητήριο.

Λίγους μήνες πριν, άλλο τουρκικό παρατηρητήριο στα νότια, είχε κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από το πυροβολικό της Συρίας με τους τούρκους να παραδέχονται τουλάχιστον οκτώ νεκρούς στρατιώτες και αρκετούς τραυματίες. Η υποχώρηση αυτή θεωρείται προπομπός επέλασης του στρατού της Συρίας που θα σημάνει μεγάλη στρατηγική ήταν για τους τούρκους και τους ισλαμιστές.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο σε κορυφαίο επίπεδο η Ρωσία είχε απαιτήσει από την Τουρκία να εγκαταλείψει αμέσως την βόρεια Συρία και να αποσύρει τις δυνάμεις της. Η Τουρκία δεν είχε κάνει το αίτημα δεκτό με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σφοδροί βομβαρδισμοί και κατά τουρκικών δυνάμεων.

Δεν γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη υποχωρήσει αποτελεί προϊόν συμφωνίας. Δεν προκύπτει όμως κάτι τέτοιο από πουθενά. Τον Απρίλιο η συγκεκριμένη περιοχή είχε ενισχυθεί με δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και στρατιωτικές δυνάμεις από την Τουρκία. Άρα μία ηθελημένη υποχωρήσει μετά από συνεννόηση δεν φαίνεται πιθανό σενάριο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]