Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πονηρός Ανατολίτης θέλει και τη… Βιέννη


Η Ευρώπη να πάψει να χαριεντίζεται με τον Ερντογάν

Αν ζούσε ο Γκέμπελς θα έσκαγε από την ζήλια του, μια και κάποιοι μιμητές του τον ξεπέρασαν στην τέχνη της προπαγάνδας. Η αναφορά έχει να κάνει με τον Ταγίπ Ερντογάν και τους συν αυτώ, που στρέφει τα βέλη του για ότι συμβαίνει στην Μεσόγειο στην Ελλάδα.

Για την επιχείρηση «Ειρήνη» ο λόγος, που αποτελεί μια μάταιη προσπάθεια της Διεθνούς Κοινότητας τήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, που σκοπό έχει να σταματήσει τον πόλεμο σε αυτή την χώρα. Η Τουρκία μολονότι στη Διάσκεψη του Βερολίνου τον περασμένο Ιανουάριο, έχει συμφωνήσει σε αυτή την διαδικασία, εν τούτοις την παραβίασε την απόφαση, στέλνοντας οπλισμό και τζιχαντιστές να πολεμήσουν στο πλευρό του Σάρατζ.

Ο νέο-Οθωμανός σουλτάνος της Άγκυρας πέρασε στην κοινή του γνώμη ότι ο καπετάνιος της γερμανικής φρεγάτας Αμβούργο ήταν Έλληνας και μέσω του ελεγχόμενου από το καθεστώς του Τύπο, απειλεί να κάνει νηοψίες στα ελληνικών συμφερόντων πλοίο που διέρχονται από τον Βόσπορο.
Για την Γερμανία κουβέντα. Ο Έλληνας Αρχιπλοίαρχος που γι’ αυτό το τρίμηνο ηγείται της επιχείρησης «Ειρήνη» του φταίει και μόνο. Τι κι αν ο γερμανικός Τύπος αποκαλύπτει ότι το πλοίο Ροζαλίν Α, στο οποίο επιχειρήθηκε η νηοψία, έχει καταγραφεί μέσω τον δορυφόρων να μεταφέρει άρματα μάχης στην Τρίπολη, τι κι αν η όλη επιχείρηση επιτήρησης του εμπάργκο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τι κι αν η ίδια η Τουρκία έχει συμφωνήσει με αυτή την διαδικασία. Όλα αυτά τον αφήνουν αδιάφορο.

Η προπαγάνδα του έχει έναν και μόνο στόχο. Να καλλιεργήσει το μίσος και την εχθρότητα του τουρκικού λαού απέναντι στους Έλληνες. Μια άκρως επικίνδυνη τακτική, μια και το κλίμα που έχει φτιάξει πυροδοτεί στην ουσία κάθε προσπάθεια εξεύρεσης κάποιου διαύλου επικοινωνίας των δύο πλευρών.

Είναι να γελάει κανείς, όταν στις ομιλίες τους ο εθνικιστής-ισλαμιστής Ερντογάν για το θέμα της νηοψίας, επικαλείται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, την ώρα που δεν το αναγνωρίζει στην πράξη, στέλνοντας το Oruc Reis έξι μίλια έξω από το Καστελόριζο και την στιγμή που τα γεωτρύπανά του επιχειρούν σε οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που προκύπτουν από διακρατικές συμφωνίες όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, ανάμεσα σε Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Για τους κατακτητές και στη συνέχεια καταπατητές, ισχύει μόνο το δίκαιο του ισχυρού. Αυτό επικαλούνται και γι’ αυτό κομπάζουν για όσα πράττουν σε βάρος άλλων λαών στην Κύπρο, Συρία, στη Λιβύη, στην Αρμενία. Στην Κύπρο επικαλούνται πραγματικότητες, εννοώντας φυσικά τα τετελεσμένα.

Το είπαν άλλωστε απροκάλυπτα και στην περίπτωση της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας. Την κατακτήσαμε και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να την κάνουμε ότι θέλουμε.

Αλλά και στο εσωτερικό του ο Ερντογάν φέρεται ανάλογα. Έχει φυλακίσει με την καραμέλα του Γκιουλενιστή εκτατό χιλιάδες, μεταξύ των οποίων καθηγητές, δικαστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους και φυσικά ων ουκ έστι αριθμός στρατιωτικούς. Τις προηγούμενες ημέρες τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την 15η Ιουλίου 2016, έστειλε πάνω από τριακόσιους στην πλειοψηφία στρατιωτικούς στη φυλακή, με ισόβια κάθειρξη.
Ακόμη και τον αντίπαλο του Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου απειλεί με διώξεις, επειδή τόλμησε να μιλήσει εναντίον του φαραωνικού σχεδίου του αφέντη της Άγκυρας, για την δημιουργία διώρυγας προκειμένου να παρακάμπτουν τα πλοία τον Βόσπορο.

Μέχρι τώρα κορόιδευε τον τουρκικό λαό και την διεθνή κοινότητα στο θέμα των κρουσμάτων του κορωναϊού. Αρχικά μαζί με τον Τραμπ εφεύρισκαν γιατροσόφια, ο ένας κολόνια λεμονιού κι ο άλλος την χλωρίνη, τώρα που αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα, αποφάσισε να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, που προσεγγίζουν ημερησίως τις 30.000, δίνοντας έτσι μια ευρωπαϊκή πρωτιά στη χώρα του.

Κι αυτό με το κόλπο την καταγραφής μόνο όσων έμπαιναν στα νοσοκομεία και βγάζοντας έξω από το κάδρο το σύνολο όσων έχουν τη νόσο και είναι ασυμπτωματικοί. Άλλα και με τους νεκρούς από τον κορωναϊό κάνει αλχημείες, μια και ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης αποκάλυψε ότι οι νεκροί στην Πόλη φέτος είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με όσους πέθαναν την ίδια ημέρα πέρσι.

Κατά τα άλλα δηλώνει της τελευταίες ημέρες ότι η χώρα του είναι στην Ευρώπη εδώ και 600 χρόνια και γι’ αυτό οφείλουν οι «27» να του ανοίξουν τις αγκάλες τους. Παραλείπει όμως να πει ότι στον ευρωπαϊκό χώρο οι Τούρκοι ήρθαν ως κατακτητές, μια και δεν είχαν και δεν έχουν καμιά σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και οι ανατολίτες με τον δυτικό τρόπο ζωής.

Ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδοκίμασε τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε Κύπρο και Α. Μεσόγειο, με συντριπτική πλειοψηφία 631 ναι, μόλις 5 κατά και 59 αποχές. Μένει να δούμε αν οι κυβερνήσεις στο προσεχές Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου, θα λάβουν υπόψη τους την φωνή του λαού, μέσω αυτού του ψηφίσματος, ή αν τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων κρατών, θα βρεθούν πάνω από την απειλή και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ευρωπαίων.

Αν θα δεχθούν τους όρους του Ερντογάν, που τους θεωρεί κουτόφραγκους, με τις δήθεν ανοιχτές αγκάλες για διαπραγματεύσεις, όταν δύο φορές είχε στο πρόσφατο παρελθόν συμφωνήσει για διερευνητικές και τις ποδοπάτησε, προχωρώντας σε επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου.

Όταν και ο κάθε αφελής βλέπει ότι η Τουρκία με την στρατιωτική απειλή επιδιώκει να σύρει την Ελλάδα ως πρόβατο επί σφαγήν σε διαπραγματεύσεις άνευ όρων κα προϋποθέσεων. Την τακτική της διαχρονικά την είδαμε με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που τους έδιωξε κακήν κακώς, την είδαμε στην Ίμβρο και στην Τένεδο, την είδαμε τέλος στην Κύπρο με τον βίαιο διαχωρισμό της Μεγαλονήσου τον Ιούλιο του 1974.

Με περισσό θράσος τώρα μιλάει για τους Μουσουλμάνους της Θράκης, που ζουν με όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και για ανύπαρκτες καταπιέσεις, που ο πατερούλης ο Ερντογάν δήθεν θέλει να προστατεύσει.
Το είδαμε στην Κύπρο, που αντί να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους, τα συμφέροντα των οποίων επικαλείται καθημερινά, τους καταπιέζει επιδιώκοντας να πάψουν να ζουν με έναν δυτικό τρόπο ζωής και να ενσωματωθούν με τους κουβαλητούς εποίκους της Ανατολίας, που αποτελούν πλέον την πλειοψηφία.

Αυτά και άλλα πολλά, οφείλει επιτέλους να δει η Ευρώπη και να πάψει να χαριεντίζεται με τον Ανατολίτη της Άγκυρας, γιατί στο τέλος τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν θα φτάσουν και πάλι στη Βιέννη…

Τάσος Παπαδόπουλος
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]