Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα την ένταση με την Ελλάδα


Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανεβάζει την ένταση με την Ελλάδα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς την κατηγορεί για παραβιάσεις, παρενοχλήσεις, παράνομες Navtex και μιλάει για έρευνες του «Oruc Reis» στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση και για την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ανοιχτά της Αιγύπτου με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου.

H εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Πινάρ Καρά, δήλωσε πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους».

Η Καρά υποστήριξε πως «η Eλλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση καθώς μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε τρεις Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές νησιών που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και οι δύο από τις Navtex είχαν δεσμευτεί από τη χώρα μας. Στις παράνομες Navtex της Ελλάδας έχουμε απαντήσει με ανάλογες Navtex».

«H Τουρκία βασίζεται στα δικαιώματα της τα οποία προκύπτουν απο το διεθνές δίκαιο και συνεχίζει τις έρευνες της στην δικἠ της υφαλοκρηπίδα. Στα πλαίσια αυτά οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνοδεύουν και προστατεύουν τα ερευνητικά μας πλοία Oruc Reis και Μπαρμπαρός στην ανατολική Μεσόγειο. Πάλι η Ελλάδα παρενόχλησε τα τουρκικά αεροσκάφη κατα τη διάρκεια πτήσεων τους σε διεθνή εναέριο χώρο. Κατα τη διάρκεια της άσκησης του ΝΑΤΟ παρενόχλησαν ένα αεροσκάφος επιτήρησης όπως και στην άσκηση ΝΕXUS που έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Έχει δοθεί η καταλληλότερη απάντηση στις παρενοχλήσεις που έγιναν», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

Η Άγκυρα για άλλη μια φορά κατηγορεί τον Έλληνα διοικητή της επιχείρησης IRINI. «Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια της επιχείρησης IRINI έχει πραγματοποιηθεί μια παράνομη έρευνα στο τουρκικό πλοίο Rosaline A. Κι αυτό έγινε απο γερμανική φρεγάτα όμως με την εντολή του Έλληνα ναυάρχου διοικητή της επιτήρησης. Η επέμβαση και η έρευνα στο πλοίο δίχως την συγκατάθεση του κράτους σημαίας είναι μια πειρατική ενέργεια και δεν έχει σχέση με διεθνείς συμβάσεις».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας μίλησε με σκληρή γλώσσα και για την άσκηση «Μέδουσα».

«Εχει προστεθεί άλλη μια άσκηση στις χώρες που έχουν ενωθεί ενάντια στην Τουρκία όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνοκύπριοι και η Γαλλία και από τον Αύγουστο πραγματοποιούν διαδοχικές ασκήσεις στη Μεσόγειο και προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση. Η άσκηση που θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου στα ανοιχτά της Αιγύπτου με τη συμμετοχή των αεροναυτικών δυνάμεων των πέντε χωρών θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου. Αυτή η άσκηση δείχνει για άλλη μια φορά ποιοι επιθυμούν την ένταση και αποφεύγουν τον διάλογο και δεν επιθυμούν την ειρήνη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]