Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τατάρ: Βαρεθήκαμε τις συνομιλίες



Χρειαζόμαστε νέο χάρτη πορείας 

Ο Τατάρ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για έναν νέο χάρτη πορείας, ενισχύοντας ως ψευδοκράτος τις διεθνείς σχέσεις και τις σχέσεις με την Τουρκία

«Δεν είμαστε μόνοι, ούτε χωρίς εναλλακτική», δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγέ», προκρίνοντας και πάλι τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις δεν απέδωσαν εδώ και χρόνια.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για έναν νέο χάρτη πορείας, ενισχύοντας ως ψευδοκράτος τις διεθνείς σχέσεις και τις σχέσεις με την Τουρκία. Ο Τατάρ είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να σταματήσει και να σκεφτεί τα λάθη της μέχρι στιγμής. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο σε απεριόριστες και χωρίς στόχο συνομιλίες», πρόσθεσε.

Τα Βαρώσια θα ανοίξουν έως το τελευταίο εκατοστό

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δήλωσε ότι τα Βαρώσια θα ανοίξουν μέχρι και το… τελευταίο τετραγωνικό μέτρο, ενώ επισήμανε πως μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αιτήσεις στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας 300 Ελληνοκύπριοι.

«Ήταν αναπόφευκτο ένα μέρος σαν τα Βαρώσια να επιστρέψει στον κόσμο. Εκείνοι που παραπονιούνταν ότι τα Βαρώσια ήταν κλειστά, όσοι είπαν ότι πρέπει να δοθεί στους Ελληνοκύπριους, παραπονιούνται και σήμερα επειδή άνοιξαν. Τα Βαρώσια θα ανοίξουν μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο.

Στην πραγματικότητα επιδείξαμε μια τέτοια ισχυρή βούληση που κανείς δεν έχει επιδείξει μέχρι σήμερα. Από δω και πέρα υπάρχει μια νέα περίοδος. Δεν περιμένουμε οι Ελληνοκύπριοι να έρθουν σε επαφή μαζί μας για τα Βαρώσια. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και οι πολίτες που ζουν στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου ή εκτός, προσφεύγουν σε εμάς για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ο αριθμός των αιτήσεων στην Επιτροπή έφτασε μέχρι στιγμής τις 300», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είπε ότι «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε αυτή την περιοχή. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μοιρασιά, στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Τουρκία και η ΤΔΒΚ», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ακόμη πως οι συναντήσεις του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνεχιστούν, ενώ για τη συνάντηση που είχε ήδη, τη χαρακτήρισε «κοινωνική».

«Ήταν μια προσπάθεια να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να συνομιλήσουμε και να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Φυσικά οι συναντήσεις μας θα συνεχιστούν. Όπως και να τις αποκαλέσετε αυτές τις συναντήσεις, οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει».

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]