Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος λοχαγός καρφώνει τον Ερντογάν: Είναι και έμπορος όπλων!



Ο Νουρί Γκιοκχάν Νουρί-πρώην στέλεχος της Διοίκησης ειδικών δυνάμεων, του οποίου την έκδοση είχε ζητήσει ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, περιέγραψε στον τύπο της Ουκρανίας το πώς το κόμμα ΑΚΡ, προμήθευε μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών σε θερμά σημεία της Ασίας και της Αφρικής. Ο Αλεξάντερ Σιμπίρτσεφ που είναι ανταποκριτής στο Strana-ένα από τα πιο γνωστά portal της Ουκρανίας, πήρε συνέντευξη από τον Μποζκίρ που μετείχε και ο ίδιος στις παράνομες παραδόσεις.

Ο Μποζκίρ ανέφερε ότι εκκαθαρίστηκε από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από τους υποστηρικτές του Ερντογάν και ότι το 2007 χάρη στους συνδέσμους του στο εξωτερικό άρχισε το εμπόριο. Ανέφερε ότι σε περιοχές όπου υπήρχαν ένοπλες συγκρούσεις, όπως σε Γεωργία, Ιράν, Αφγανιστάν Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αζερμπαϊτζάν προμήθευε στρατιωτικό εξοπλισμό, τρόφιμα και είδη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ανάμεσα στους πελάτες του Μποζκίρ ήταν και φυλές Τουρκμομάνων στη Συρία. Το 2012 ο Μποζκίρ άρχισε να προμηθεύει με όπλα τον συνεργάτη του στη Συρία, τον Χαλίλ Χαρμίντ που ήταν διοικητής των τουρκμενικών ομάδων. Σύμφωνα με την είδηση, οι τούρκικες αρχές προσέγγιζαν θετικά το εμπόριο όπλων προς την Συρία, το οποίο γινόταν υπό τον έλεγχο αξιωματούχων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών( ΜΙΤ). Στην Συρία αρχικά πήγαιναν ελαφριά όπλα και πυρομαχικά, ενώ αργότερα μεταφέρθηκαν πυραυλικά συστήματα, εκρηκτικά και ανταλλακτικά για τα όπλα. Στο Strana δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το αρχείο του Μποζκίρ, που σχετίζονται με τη μεταφορά των όπλων . Μεταξύ αυτών υπάρχουν και βίντεο με βαλίτσες γεμάτες δολάρια.

Τουρκικά Νέα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]