Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Oruc Reis: Τα ανταλλάγματα που ζήτησε ο Ερντογάν από τον Σαρλ Μισέλ



Ανταλλάγματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε θέματα που άπτονται των ευρωτουρκικών σχέσεων καθώς και στήριξη του Αζερμπαϊτζάν στον μαινόμενο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σαρλ Μισέλ, όταν ο τελευταίος του έθεσε το θέμα της παράνομης τουρκικής navtex και τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Σαρλ Μισέλ με τον Τούρκο πρόεδρο, αμέσως μετά την ανάλογη επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κυριάρχησαn οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα του απόπλου του Oruc Reis και των σεισμικών ερευνών που αυτό ξεκινάει.

Από την τουρκική προεδρία έγινε γνωστό ότι ο κ. Ερντογάν έθεσε στον ευρωπαίο αξιωματούχο τρία θέματα:

Ζήτησε τη διεξαγωγή Διεθνούς Διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο. Με τη Διάσκεψη αυτή η Τουρκία επιδιώκει να κατοχυρώσει τη θέση της στην ενεργειακή εξίσωση της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι «για να μπορεί να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο που πρότεινε η Τουρκία, αναμένουν απτά βήματα από την Ευρώπη».

Ζήτησε πρόοδο στο ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας προς τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ΕΕ έναντι της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό.

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει συνεκτική πολιτική όσον αφορά την προάσπιση της «εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν», καθώς, όπως είπε, τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης έπειτα από τις επιθέσεις της Αρμενίας αρχικά στην περιοχή Τοβούζ και στην πόλη Γκάντζα, περιοχές που βρίσκονται πάνω στη διαδρομή των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι «παρά την προσέγγιση καλής πρόθεσης από την Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]