Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Η Τουρκία αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για το κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα


Η Τουρκία αναμένει ότι σύντομα θα αναθεωρήσει επί τα βελτίω την εκτίμησή της για το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου που ανακάλυψε στη Μαύρη Θάλασσα, με τις νέες εκτιμήσεις να αναμένονται ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται έτσι να αναθεωρήσει το μέγεθος των 320 δισ. κυβικών μέτρων αερίου, το οποίο είχε παρουσιάσει ως εκτίμηση τον Αύγουστο ο ίδιος ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, μόλις προχωρήσει σε ερευνητικές γεωτρήσεις εντός του μήνα, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω του ευαίσθητου του ζητήματος.

Η ανακάλυψη του ενεργειακού κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα είναι κομβικής σημασίας για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, το οποίο επιβαρύνεται από την ανάγκη εισαγωγών σχεδόν του συνόλου των 50 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που καταναλώνει η χώρα ετησίως.

Η γεώτρηση σε βάθος περίπου 4.500 μέτρων στο πεδίο Tuna-1 θα αποκαλύψει το μέγεθος ακόμη δύο ενεργειακών σχηματισμών, οι οποίοι μοιάζουν πολλά υποσχόμενοι, ανέφερε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος του κλάδου της ενέργειας τον Σεπτέμβριο. Και δεύτερο ερευνητικό σκάφος αναμένεται να μετακινηθεί προς την περιοχή εντός του 2021.

Η Άγκυρα προσπαθεί να απεξαρτηθεί μερικώς από τις εισαγωγές από το Ιράν, το Ιράκ και τη Ρωσία προκειμένου να στηρίξει την "μηχανή" της οικονομίας της.

Οι μετοχές της τουρκικής εταιρείας διύλισης Tupras κέρδιζαν 1,7% μετά την ανακοίνωση της είδησης, ενώ εκείνες της πετροχημικής βιομηχανίας Petkim Petrokimya κέρδιζαν 3,8%. Εκείνες των Aksa Enerji Uretim και Aygaz σημείωναν κέρδη 2,3%.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]