Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα: Δεν υπάρχει εκεχειρία χωρίς απόσυρση των Αρμενίων



Η Τουρκία δήλωσε σήμερα πως οι προσπάθειες της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τον τερματισμό της βίας μεταξύ των αζερινών και των αρμενικών δυνάμεων για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αν δεν εξασφαλίσουν επίσης την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από τον θύλακο.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα επικρίνει τις προσπάθειες της Ομάδας του Μινσκ -με επικεφαλής τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ- να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, λέγοντας πως η εν λόγω ομάδα δεν έχει κάνει τίποτε σε σχεδόν 30 χρόνια συνομιλιών.

Ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε πως η Άγκυρα θέλει μια διπλωματική λύση, αλλά οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ομάδα του Μινσκ, η οποία δεν καλεί για την αποχώρηση της Αρμενίας, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. «Αν καλούν μόνο για μια κατάπαυση του πυρός, αν εργάζονται μόνο προς την κατεύθυνση μιας κατάπαυσης του πυρός, δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από μια επανάληψη αυτού που συμβαίνει τα τελευταία περίπου 30 χρόνια», δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχουν, αν δεν περιλαμβάνουν επίσης ένα λεπτομερές σχέδιο για να τερματισθεί η κατοχή», πρόσθεσε.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όμως κατοικείται και κυβερνάται από Αρμενίους, θυμίζει το ΑΠΕ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]