Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση... Παίρνει σειρά ο ΣΥΡΙΖΑ;



Η δίκη της Χρυσής Αυγής κατέληξε στην ανακήρυξη για πρώτη φορά από ελληνικό δικαστήριο ενός πολιτικού κόμματος ως εγκληματική οργάνωση.

Αυτή η απόφαση πανηγυρίστηκε έντονα από πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε και το παρόν έξω από το εφετείο.

Μάλιστα μετά την καταδίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν επιθέσεις σε άσχετα με την πολιτική πρόσωπα όπως στον… Σάκη Ρουβά(;), παρουσιάζοντάς τους ως συνεργάτες ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Όμως πολύ σύντομα στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως βρεθούν στην ίδια ακριβώς θέση με τους Χρυσαυγίτες, καθώς η σκιά της NOVARTIS πλανάται βαριά πάνω από την Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα στην παραπεμπτική απόφαση της Βουλής για τον κ.Παπαγγελόπουλο αναφέρεται ρητά εκτός από κακουργήματα (χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να στοιχειοθετείται η εγκληματική οργάνωση) η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μπορεί προς το παρόν σε αυτή να μην περιλαμβάνονται άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από τον κ.Παπαγγελόπουλο όμως η ανακριτική διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει και στην πορεία πολύ πιθανόν να προκύψουν κατηγορίες και γι’ άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πόρισμα της ΝΔ στο οποίο βασίστηκε εν πολλοίς η παραπεμπτική απόφαση, αναφέρονται ρητά πρόσωπα όπως ο κ.Τζανακόπουλος, ο κ.Πολάκης, ο κ.Παππάς αλλά και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας.

Άλλωστε ο κ.Σαμαράς ανέφερε ξεκάθαρα από το βήμα της Βουλής πως «Θα διερευνηθεί κάποια στιγμή στην ανάκριση και ποιοι ήταν πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του Παπαγγελόπουλου ή ο ιθύνων νους της σκευωρίας».

Επιπλέον και ο κ.Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «συμμορία» «Έτσι προστατεύεται η δημοκρατία, αυτό που κάνουμε εμείς είναι προστασία της δημοκρατίας από μια οργανωμένη συμμορία».

Αν το κατηγορητήριο επεκταθεί και συμπεριληφθούν σε αυτό κι άλλα ηγετικά στελέχη όπως βουλευτές, υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας τότε η παραπομπή συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής θα είναι μονόδρομος.

Ο νόμος είναι νόμος και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι αμείλικτη ως προς την προστασία της δημοκρατίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε τα εκλογικά ποσοστά ούτε την ιδεολογία.

Άρης Δημητρακόπουλος
Pronews




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]