Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Μόσχα «ξεμπροστιάζουν» την Τουρκία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ



Οι αναλυτικές πληροφορίες για τουρκικά στρατεύματα, οπλισμό, αεροπλάνα, drones, μεταγωγές τζιχαντιστών, ακόμα και παρουσία του Ακάρ στο Αζερμπαϊτζάν, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση ότι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ υπάρχει τουρκικός δάκτυλος... κι όχι μόνο.

Τον ολοφάνερο ρόλο του τουρκικού στρατού στην ανάφλεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποκαλύπτουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές, που φαίνεται πως διαθέτουν πλήρη καταγεγραμμένα στοιχεία για τις κινήσεις και τις επιλογές της Άγκυρας και δεν αμφιβάλλουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή είναι τουρκικό σχέδιο.

Όπως αφηγήθηκαν οι καλά πληροφορημένες πηγές στην εφημερίδα «Κομερσάντ» με την ολοκλήρωση κοινών στρατιωτικών γυμνασίων τον Ιούλιο και Αύγουστο, παρέμεινε στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν σημαντική τουρκική δύναμη, η οποία και φέρεται να ανέλαβε συντονιστικό ρόλο στην επιθετική επιχείρηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αναφέρεται ειδικότερα ότι οι 600 Τούρκοι στρατιωτικοί, εκ των οποίων 200 χαρακτηρίζονται ως «τάγμα τακτικού πολέμου», έχουν κατανεμηθεί ως εξής στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν: 50 εκπαιδευτές στο Ναχιτσεβάν (τον αζέρικο εδαφικό θύλακα πίσω από τις αρμενικές γραμμές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ), 90 στρατιωτικοί σύμβουλοι στην πρωτεύουσα Μπακού, με ευθύνη τον επιτελικό συντονισμό, 120 στελέχη της αεροπορίας στην βάση Γκαμπάλα, 20 χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Νταλιάρ, 50 εκπαιδευτές στο αερόδρομιο Γεβλάχ, 50 εκπαιδευτές στο 4ο Σώμα Στρατού (Πιρικεσκιούλ) και 20 ακόμη στελέχη στην στρατιωτική βάση και σχολή Χεϊντάρ Αλίεφ (σ.σ. ο ιστορικός «κομμουνιστής» ηγέτης της χώρας και πατέρας του σημερινού προέδρου) στο Μπακού.

Κατά τις ίδιες ρωσικές πηγές στη διάθεση του προσωπικού αυτού παραχωρήθηκαν 18 ελαφρά τεθωρακισμένα πεζικού, 10 οχήματα και ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, καθώς συνολικά 34 αεροσκάφη (6 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, έως και 20 μη επανδρωμένα), με τα οποία έγιναν οι κατοπτεύσεις τόσο στο έδαφος του Καραμπάχ, όσο και της Αρμενίας.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]