Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Το κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα είναι μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση



Το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην περιοχή του Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα.

Τον Αύγουστο, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον (…) Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Φατίχ», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023. Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων».

«Καθώς το ποσό που πληρώνουμε στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μειώνεται, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στο έθνος μας με έναν καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο. Αυτή η ανακάλυψη ανύψωσε το ηθικό του έθνους μας, είπε. Ο Ερντογάν ευχαρίστησε το προσωπικό των ερευνητικών και γεωτρητικών πλοίων, Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις, Γιαβούζ και Κανουνί και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις αποστολές τους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που μεταδιδόταν ζωντανά από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε τους τόνους κατά της ΕΕ, σημειώνοντας πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Σημειώνεται πως χθες η Toυρκία αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ εκτόξευσε τουλάχιστον έναν πύραυλο του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην περιοχή της Σινώπης στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]