Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Μαρόκο μπήκε "συμμαχία" που μποϊκοτάρει όλα τα τουρκικά προϊόντα



Αφότου αύξησε τον φόρο στα εισαγόμενα τουρκικά προϊόντα κατά 90%, το Μαρόκο φαίνεται να προσχωρεί στη μίνι συμμαχία που έχουν συστήσει η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, σε ένα de-facto μποϊκοτάζ προϊόντων που κατασκευάζονται στην Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων και περίπου δύο εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε πως η Σαουδική Αραβία εξανάγκασε επιχειρηματίες να κόψουν κάθε δεσμό με την Τουρκία. Περιττό να τονιστεί ότι οι αρνητές, φυλακίστηκαν.

Οι Τούρκοι εξαγωγείς αντιμετώπισαν δυσκολίες στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων, καθώς αυτές οι χώρες τηρούν μια ανεπίσημη πολιτική μη εισαγωγής ως προς τα τουρκικά προϊόντα, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Αυτές οι δυσκολίες έχουν εξαπλωθεί στη Βόρεια Αφρική, η οποία συνήθως αποτελεί σημαντική αγορά στους Τούρκους εξαγωγείς. Το 2019, η Αλγερία εισήγαγε 1,86 δισεκατομμύρια δολάρια σε τουρκικά αγαθά, ενώ το Μαρόκο εισήγαγε 2,24 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TİM).

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, η Τουρκία αντιμετώπισε προβλήματα στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και ειδικότερα στο Μαρόκο, μετά από υπερβολικές φορολογικές αυξήσεις, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση του φόρου του Μαρόκου προβλέπεται να εφαρμοστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πηγές από το Υπουργείο Εμπορίου του Μαρόκου δείχνουν ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού από Τούρκους παραγωγούς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που κυριαρχούν στην τοπική αγορά.

"Υπήρχε πάντα μια δύσκολη κατάσταση με το Μαρόκο. Επιβάλλει υψηλούς δασμούς, ιδίως στα σημεία ελέγχου των δασμών, προκειμένου να ενισχύσει περισσότερο την εγχώρια παραγωγή. Αλλά το γεγονός ότι το Μαρόκο περιλαμβάνεται πλέον στην εξίσωση με τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο έχει κάνει τη στάση του απέναντί ​​μας λίγο πιο δύσκολη, έχει γίνει πιο σκληρή από πριν", δήλωσε ο Γκιγασετίν Εγιούπκοτζα, πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών του Λαλελί (LASİAD).

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]