Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μακρόν: ISIS και ξένες επεμβάσεις οι κύριες προκλήσεις για το Ιράκ


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ιράκ είναι το Ισλαμικό Κράτος και η ξένη επέμβαση. «Είμαστε εδώ για το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε», τόνισε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Βαγδάτη μαζί με τον Iρακινό ομόλογό του Μπαρχάμ Σαλίχ.

Το Ιράκ δεν πρέπει να γίνει πεδίο μάχης για συγκρούσεις δια πληρεξουσίων ανάμεσα σε άλλα κράτη, δήλωσε από την πλευρά του ο Σαλίχ.

Η επίσκεψη του Μακρόν είναι η πρώτη που πραγματοποιεί δυτικός ηγέτης στο Ιράκ από τον Μάιο που ανέλαβε την εξουσία ο πρωθυπουργός Μουστάφα αλ-Καντίμι για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν τον Ιούνιο 2021.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]