Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ουδέν σχόλιο» από την Κομισιόν για το «θερμό επεισόδιο» της Die Welt


Ακολουθώντας την πάγια πρακτική της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολίασε την αποκάλυψη του γερμανικού Τύπου

Καμία αντίδραση από την Κομισιόν για το δημοσίευμα της Die Welt. Ακολουθώντας την πάγια πρακτική της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολίασε την αποκάλυψη του γερμανικού Τύπου. Ο εκπρόσωπός της πάντως διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει Plan B», επιμένοντας στην ανάγκη για διάλογο.

«Η μακροχρόνια πολιτική της ΕΕ στις εξωτερικές υποθέσεις ήταν πάντα ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το plan A, και το plan Β είναι στην πραγματικότητα να αποφύγουμε να έχουμε ένα plan Β ή να αποφύγουμε την κατάσταση όπου θα απαιτείται plan Β. Οπότε, επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε ό, τι μπορούμε, εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια όλη μας την προσοχή στο να επιτύχουμε μια λύση που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, σε κάτι που ουσιαστικά δεν θέλει κανείς, γιατί όλοι κανείς δεν ενδιαφέρεται να δει μια ακόμη πιο δραματική κλιμάκωση και ατυχή γεγονότα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην αποκλιμάκωση και στον διάλογο και αυτό συμβαίνει τώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.


Σχετικά με μια πιθανή ενεργοποίηση του άρθρου 42 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την αμυντική αλληλεγγύη, ο Πίτερ Στάνο δήλωσε τα εξής: «Η ενεργοποίηση του άρθρου 42 είναι θέμα των κρατών μελών και όχι των θεσμικών οργάνων. Αυτό το άρθρο παρέχει αλληλεγγύη από τα κράτη μέλη υπό σαφώς καθορισμένες συνθήκες, αλλά το ζήτημα για την ενεργοποίηση, πότε και πώς, είναι περισσότερο απόφαση των κρατών μελών που μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του άρθρου εάν το κρίνουν απαραίτητο. Αλλά, σε αυτό το στάδιο όλες οι προσπάθειες, όλες οι ανακοινώσεις, όλες οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στη μείωση της έντασης και στην έναρξη του διαλόγου για την εξεύρεση ειρηνικών και ήρεμων λύσεων όπως πρέπει να έχουν δύο εταίροι – και εννοώ την ΕΕ και την Τουρκία», κατέληξε.

Μαρία Ψαρά
Ἐθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]