Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύμβουλος Μπορέλ: «Ξεχάστε τις κυρώσεις στην Τουρκία»


«Ξεχάστε τις κυρώσεις, δεν είναι αυτός ο τρόπος να ασκηθεί επιρροή επί της Τουρκίας», δήλωσε η Νάταλι Τότσι, σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ, εκτιμώντας πως δεν θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σε διαδικτυακή συζήτηση διοργανωμένη από το γραφείο Βρυξελλών του German Marshall Fund of the United States, η κ. Τότσι ανέφερε ότι θα εκπλαγεί ιδιαιτέρως αν υπάρξει πολιτική συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Η κα Τότσι χαρακτήρισε «επικίνδυνη ψευδαίσθηση» την ιδέα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αδελφός εκεί έξω –είτε είναι οι ΗΠΑ, είτε η Γαλλία, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση– που θα παρέμβει και θα υπερασπιστεί τα ελληνικά και τα κυπριακά συμφέροντα».

«Αυτή η ψευδαίσθηση είναι που αποτρέπει τις χώρες αυτές από τη συνειδητοποίηση ότι η μόνη λύση που μπορεί να προκύψει είναι μεταξύ των μερών που εμπλέκονται [στη διένεξη]».

Η σύμβουλος του κ. Μπορέλ τόνισε πως αυτό που χρειάζεται είναι «ένα πραγματικό reset των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας», μέσω του εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Ένωσης – τον οποίο «αρνείται η ΕΕ».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η ειδική σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις υποστηρίζει τουρκικές θέσεις. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ίδια έκανε retweet ανάρτηση δημοσιογράφου του EUοbserver, ο οποίος υποστήριζε ότι η Τουρκία έχει «κάποιο δίκιο» στην ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα ο Koert Debeuf ανήρτησε έναν χάρτη της ανατολικής Μεσογείου με τις θαλάσσιες ζώνες τον οποίο συνοδεύει με τη λεζάντα: «Αυτός ο χάρτης των χωρικών υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει ότι η Τουρκία έχει πράγματι ένα ένα δίκιο».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]