Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πείνα λόγω της πανδημίας είναι υπαρκτός κίνδυνος


Η Ελλάδα πρέπει τώρα να κάνει κινήσεις για να ενισχύσει την πρωτογενή της παραγωγή, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση που έρχεται, λόγω της κρίσης του κορωναϊού και κυρίως, λόγω των καταστροφικών οικονομικών συνεπειών του.

Μια έρευνα-σοκ για το «διπλό δολοφονικό χτύπημα του κορωναϊού», που παρουσιάζεται στην κυριακάτικη Kontranews, αναφέρει ότι περισσότεροι θα είναι οι νεκροί από πείνα, παρά από την πανδημία, εξαιτίας της οικονομικής συμφοράς που προκαλεί ο Covid-19, διότι «σπάει τις αλυσίδες εφοδιασμού των τροφίμων, παραλύει τις οικονομίες και διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών».

Εφιαλτικές είναι και προβλέψεις των ειδικών που σχολιάζουν: «Το 2120 θα μιλάμε ακόμα για αυτήν την κρίση» καθώς εκατομμύρια άνθρωποι θα πεινάσουν.


Μάλιστα και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι μέσα σε αυτούς που προειδοποιεί για πιθανή κρίση στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας, λόγω της συμβολής παραγόντων που περιλαμβάνουν τη διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού, την εμφάνιση ιών που μολύνουν τα ζώα και την αύξηση των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως πλημμύρες και ξηρασίες.

«Καθώς ξεδιπλώνεται η κρίση του κορωναϊού, οι διαταραχές στις εθνικές αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων, άλλα σοκ στην παραγωγή τροφίμων και η απώλεια εισοδήματος και εμβασμάτων δημιουργούν έντονες πιέσεις και κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλεια σε πολλές χώρες», τονίζει χαρακτηριστικά η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τον Αύγουστο του 2020 οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στο μέγιστο από τον Φεβρουάριο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. https://www.tanea.gr/2020/09/05/world/koronaios-875-700-oi-nekroi-se-olo-ton-kosmo/

    Κοροναϊός: 875.700 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο

    Και ποσος πληθυσμος υπαρχει στον κοσμο;

    7,8 δισεκατομυρια.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    Αρα το 0,011% του πληθυσμου πεθανε απο κορωναϊο, αν δεχθουμε οτι τα νουμερα των νεκρων

    ειναι αληθινα!

    Δηλαδη πεθαινει ο 1 στους 10.000 εδω και 7 μηνες "πανδημιας"!

    Διαβαζουμε επισης:

    "Περισσότερα από 26.671.700 κρούσματα έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, ενώ 17.496.300 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί, μέχρι σήμερα το μεσημέρι(05/09/20)."

    Αρα το 65% των "κρουσματων" που νοσησαν, επιβιωνει!

    Τι δεν μας λεει ομως το ξεφτυλισμενο συστημα;

    Αν απο τους 26.671.700 αφαιρεσουμε τους 17.496.300 και τους 875.700 νεκρους εχουμε

    υπολοιπο περιπου 8.300.000!

    Αυτοι λοιπον οι 8.300.000 ουτε πεθαναν αλλα ουτε νοσησαν!

    Δηλαδη τα 2/3 των κρουσματων επιβιωνουν παρολο που νοσησαν ενω κατι λιγοτερο του 1/3

    αυτων επιβιωνει χωρις καν να νοσησει!

    Θελουν οι πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι σκοτωμα ,ναι ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]