Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι επιδιώκουν την… εξαφάνιση του Καστελόριζου


Δύο είναι οι λύσεις για το Καστελόριζο: ή θα γίνει αποδεκτό ότι δεν παράγει περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας ή θα περιοριστούν τα δικαιώματά του στην περιοχή, υποστηρίζει με απαράδεκτο τρόπο Τούρκος Καθηγητής σε ανάλυσή του στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιρφάν Καλά Ουλγκέρ, που βλέπει τα πράγματα φορώντας τουρκικά …γυαλιά, η Ελλάδα ενώ επικαλείται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, παραβλέπει τις αποφάσεις και τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε η Αθήνα με την Ιταλία στις 9 Ιουνίου για το Ιόνιο Πέλαγος, ο καθηγητής σχολιάζει ψευδέστατα ότι η Ελλάδα σε εκείνη την περίπτωση δεν προβάλλει το επιχείρημα ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα χωρικών υδάτων, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, όπως κάνει για τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου, στην περίπτωση της ανατολικής Μεσογείου έναντι της Τουρκίας.


Ειδικά για το Καστελόριζο αναφέρει ότι παρόλο που από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα για υφαλοκρηπίδα, αυτό δεν αποτελεί νόμο με καθολική ισχύ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο.

“Οι αποφάσεις και η νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης περιλαμβάνουν σχόλια κατευθυντήριου χαρακτήρα ως προς τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και στο πλαίσιο αυτών το Καστελόριζο δεν μπορεί να έχει δικαίωμα για περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας κατά την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας”, υποστηρίζει ο Τούρκος καθηγητής.

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας δήθεν αναγνωρίζει δικαίωμα για περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στα νησιά μίας χώρας, στην περίπτωση που η χώρα αυτή είναι αποκλειστικά νησιωτική.

Καταλήγοντας ο Ιρφάν Καγιά Ουλγκέρ προτείνει δύο πιθανές λύσεις, που εξυπηρετούν βεβαίως ΜΟΝΟ την Τουρκία: Ή θα γίνει αποδεκτό ότι το Καστελόριζο δεν παράγει περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας ή θα περιοριστούν τα δικαιώματά του σε αυτήν την περιοχή.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]