Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: «Η Αγία Σοφία ανήκει στο τουρκικό έθνος»


Επιμένει να μιλά για «γαλάζια πατρίδα» ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς, και αυτός, στο ίδιο μοτίβο, υποστηρίζει πως «κανένας οργανισμός ή κράτος δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει γι' αυτό». Τις νέες προκλητικές δηλώσεις ο Ακάρ τις έκανε κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο πανεπιστήμιο Boğaziçi, για την επέτειο της αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Συγκεκριμένα ο Ακάρ είπε: «Η Αγιά Σοφιά ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας και στο τουρκικό έθνος. Κανένας οργανισμός ή κράτος δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει γι' αυτό. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν σε ποιόν τόπο βρίσκονται».

Αναφερόμενος στην εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία, είπε πως «δεν ακολουθούμε ένα παιχνίδι στρατηγικής, αλλά βλέπουμε την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται εκεί. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να εμποδίσουμε την αιματοχυσία».


Για να συνεχίσει: «Πέρα από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζουμε να πολεμούμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, τη γαλάζια πατρίδα, τα δικαιώματά μας στους ουρανούς. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για τα δικαιώματά και τις δραστηριότητές μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση των διεθνών κανονισμών, του διαλόγου και των κανόνων καλής γειτονίας. Είμαστε η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι βασική για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο project στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς την έγκρισή μας, δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και στο «επεισόδιο» με τη γαλλική φρεγάτα στη Μεσόγειο, τονίζοντας πως «έχουμε παραδώσει στο ΝΑΤΟ όλες τις πληροφορίες, τα βίντεο και τις φωτογραφίες, που σχετίζονται με το περιστατικό. Οι κατηγορίες των Γάλλων είναι μη ρεαλιστικές και έχουμε αποδείξει το δίκαιό μας. Το γαλλικό πλοίο και αυτά που το συνόδευαν, έκαναν έναν πολύ επικίνδυνο ελιγμό, χωρίς να λάβουν υπόψη τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ. Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Οι αρχές του ΝΑΤΟ μας ευχαρίστησαν για τη στάση μας και, συνεπώς, εξακολουθούμε να περιμένουμε τη συγνώμη των Γάλλων συμμάχων μας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]