Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Παράνομη» η Αίγυπτος, «πειρατές» τα ΗΑΕ για τη στήριξη σε Χαφτάρ


Την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατήγγειλε ο Τ. Ερντογάν την Παρασκευή για την υποστήριξη δυνάμεων που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι με Λίβυους επικεφαλής φυλών, οι οποίοι φέρονται να ζήτησαν από το Κάιρο να παρέμβει στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

«Τα βήματα που έκανε η Αίγυπτος στη Λιβύη», δήλωσε ο Τ. Ερντογάν, «ειδικά η σύμπραξή τους τους με τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, δείχνουν ότι βρίσκονται σε μια παράνομη διαδικασία». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «πειρατική» την προσέγγιση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Ερωτηθείς για την πιθανότητα αιγυπτιακής παρέμβασης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διατηρήσει την υποστήριξή της στη διεθνή αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φ. Αλ Σάρατζ.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη, ενώ η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία έχουν υποστηρίξει την κυβέρνηση του Χαφτάρ που εδρεύει στα ανατολικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]